Korte update nav het project “nieuwe banen”

05 juni 2024


Zie ook: https://www.mangercats.nl/nieuws/project_nieuwe_banen_-_vragen__antwoorden/ba2ff351-fcd8-4a39-b426-e17ae11baab5

1.      Na zorgvuldige weging van twee offertes is de definitieve keuze gevallen op Tennisbouw uit Schaijk in Brabant. De offerte is getekend en zij gaan komende winter aan de slag!

2.      De exacte timing van hun werk is nog niet vastgelegd, maar waarschijnlijk kunnen wij na november niet meer buiten tennissen. Houd daar s.v.p. rekening mee!

3.      Het is van belang dat leden ook zelf een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de banen. Die bijdrage wringt regelmatig door tijdssdruk: nog snel even een game op het laatst ten koste van goed vegen, of lekker snel starten ten koste van sproeien. Terwijl we begrijpen waarom dit gebeurt, willen wij als bestuur hierin met de leden een nieuwe weg inslaan.

  • Waarom: de kwaliteit van de banen wordt voor 50% bepaald door hoe leden omgaan met vegen en sproeien (overige 50% is regulier onderhoud)
  • Wat: volg de instructies die op de site staan en bij elke baanreservering opnieuw langskomen.
    • i. de hele baan vegen van buiten naar binnen. De hele baan betekent over de volle breedte en het hele oppervlak tussen de hekken
    • ii. met grote regelmaat sproeien, een beetje vochtige baan laadt immers meer water door dan een uitgedroogde tennisbaan
    • iii. bankje parallel aan het net, dat is voor ons een kleine moeite en voor groundsman Marcel scheelt het veel tijd
  • Zie ook https://www.mangercats.nl/Baankwaliteit) waarin ook aandacht wordt gevraagd voor de vaste sproeitijden en het tijdig uitzetten van de lampen ‘s avonds
  • Hoe: ga uit van minimaal 5 minuten aan het eind van je speeltijd om goed te vegen en zonodig ook te sproeien.

4.      Het thema baankwaliteit heeft ons ook doen besluiten om “sponzen” niet meer toe te staan. Op lange termijn leidt sponzen namelijk tot meer kuilen op de baan. Daarnaast overwegen we “pauzemomenten” in het afhangschema om vaker te sproeien vanuit het automatische beregeningssysteem.

5.      Ondertussen hebben wij afspraken gemaakt over het onderhoud van de nieuwe banen met groundsman Marcel. De meeste van jullie kennen hem niet, dit is vooral te wijten aan het vroege tijdstip van zijn werk op ons park (meestal 07.00-08.30). Als club zijn wij erg blij met Marcel die al jaren uitstekend onderhoudswerk voor ons verricht! De afspraken met hem gelden tot en met seizoen 2027.

6.      Marcel doet zijn werk in samenwerking met ons eigen onderhoudsteam (o.l.v. Rob van Hengel). Voor degene die geïnteresseerd zijn: dit team heeft versterking nodig! Neem contact op met Rob van Hengel (06 1372 9057)

7.      Wij zijn ook bezig met het verder automatiseren van de beregening van de banen. Hiervoor heeft Raymond Smit (heel fijn!) zich aangeboden als coördinator, waarbij hij dit deel van de werkzaamheden van Rob van Hengel overneemt. 

8.      Voor verdere vragen hierover zie het eerder genoemde bericht “Project Nieuwe Banen” en als je hier een vraag mist schrijf hem dan als reactie onderaan het bericht. Wij zullen ervoor zorgen dat de vraag z.s.m. beantwoord wordt. 

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 343 513 175

Adres

J. Manger Catslaan 2
3971 AL Driebergen

KVK-nummer

40476737