Barassortiment

 Het Manger Cats gezondere kantinebeleid  

Manger Cats heeft een omgeving waar gezonder eten gemakkelijk is. We vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in het clubhuis gezonder is, omdat dit bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze leden en bezoekers.  

Daarom werken we volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We maken hiermee de gezondere keuze de makkelijke keuze.  

Ons clubhuis heeft de volgende basis:  

  • Het clubhuis biedt in elke productgroep minstens één betere keuze aan  Binnen de verschillende aangeboden productgroepen (zoals dranken, brood, snacks etc.) biedt het clubhuis minstens één betere keuze aan. Dit geldt voor het uitgestalde aanbod én voor het aanbod in de automaten. Betere keuzes zijn gedefinieerd door het Voedingscentrum.  
  • Op de opvallende plaatsen liggen betere keuzes
  • Het clubhuis stimuleert water drinken In ons clubhuis is water altijd beschikbaar. We bieden een watertappunt en kannen met water.  

 

Onze ambitie

Wij hebben de ambitie om de sportieve omgeving waar onze leden en bezoekers zich in bevinden, een omgeving te laten zijn met een gezonde uitstraling die gezonder gedrag stimuleert.  

Manger Cats heeft de ambitie om structureel een “Zilveren Sportkantine” te zijn:

  • Het uitgestalde aanbod bestaat voor minimaal 60% uit betere keuzes;
  • We bieden fruit aan;
  • De aankleding van de kantine verleidt tot een betere keuze.  

 

Manger Cats werkt structureel aan een Gezondere Sportkantine

Het beleid laat duidelijk zien hoe de organisatie er ook op de lange termijn voor zorgt dat de kantine gezond blijft.  

Tevens is het één van de speerpunten in de afspraken met leveranciers / sponsors de Mol drankenspecialist en Jumbo dat deze actief hierop letten en de vereniging hierin ondersteunen.    

Wij hebben afgesproken dat we ieder jaar in januari het aanbod in de kantine in kaart brengen met de Kantinescan van het Voedingscentrum en de uitkomst bespreekbaar maken in het bestuur.   

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 343 513 175

Adres

J. Manger Catslaan 2
3971 AL Driebergen

KVK-nummer

40476737