Maatschappelijke Verantwoordelijkheid

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Als grootste tennisvereniging van de Utrechtse Heuvelrug vinden wij dat onze verantwoordelijkheid verder gaat dan alleen het bieden van een fijne "tenniservaring". Daarom ontplooien we diverse initiatieven op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en maatschappelijke doelen.

Gezondheid

Samen met leveranciers en sponsors Jumbo en De Mol Drankenspecialist, en  geholpen door Team:Fit, hebben wij begin 2020 ons horeca aanbod kritisch geëvalueerd. De uitkomst hiervan is een beter, meer gebalanceerd en gezonder aanbod van eten en drinken. Dit assortiment is gebaseerd op het hiervoor gedefinieerde beleid (zie pdf onder aan de pagina) en is door Team:Fit beloond met het certificaat Zilveren Kantine! Klik voor artikelen over Manger Cats in de Stichtse Courant en vanuit NOC NSF.

Verder is onze tennisvereniging sinds enige tijd geheel rookvrij.

Duurzaamheid

In de afgelopen jaren hebben wij geïnvesteerd in zonnepanelen. Deze investering heeft onze energierekening behoorlijk verlaagd omdat we nu veel energie genereren door de zon. Daarnaast hebben we begin 2019 alle lampen op de baan vervangen door ledlampen. Met als gevolg betere verlichting tijdens het tennissen en een verdere verlaging van de energierekening. 

Goede doelen

Vanaf begin 2019 verzamelen wij gebruikte tennisballen die door de Stichting www.oudetennisballen.com worden ingezet voor een tweede leven. De inkomsten worden gebruikt om tennis voor gehandicapten te stimuleren.

Plasticvrije vereniging

Geholpen door onze leverancier en sponsor De Mol Drankenspecialist, hebben wij in de zomer van 2019 een nieuwe stap gezet op het gebied van duurzaamheid: wij hebben de PET-flessen vervangen door glazen flessen en de plastic rietjes door afbreekbare rietjes. Dit heeft ons geïnspireerd om deelnemer te worden aan het initiatief Heuvelrug Plasticvrij. Bekijk de video waarin initiatiefnemers Bas Stroeken en Yvette van Dok vertellen waarom Manger Cats een plasticvrije vereniging moet worden.  

Heb jij ideeën voor onze vereniging op het gebied van één van deze thema’s?

Stuur ze in via het contactformulier hieronder.  

teamfit elevator pitch.pptx Manger Cats Gezondere kantinebeleid.docx

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 343 513 175

Adres

J. Manger Catslaan 2
3971 AL Driebergen

KVK-nummer

40476737