Tennisles

Tennislessen kinderen

Voor kinderen (4-17 jaar) verzorgen we groepslessen in groepen van maximaal 8 kinderen op één trainer. Al vanaf 4 jaar kunnen kinderen bij ons terecht. Op een speelse manier komen kinderen in aanraking met tennis. Speels wil zeggen: op basis van hoe tennis is bedoeld, daarbij plezier beleven aan het spel zelf én lol hebben met elkaar. Het uitgangspunt bij onze lessen is dat ze oefenen met vrienden en vriendinnen. Bij alle tennislessen voor kinderen werken we met aangepast materiaal: zachtere ballen en kleine rackets.

Voor kinderen van 6-8 jaar bieden we Tenniskids rood aan. Hierbij krijgen ze les in een groep van maximaal 12 kinderen. Het leuke is dat ze zo vaak mogen komen als ze willen. Kinderen van 9 tot circa 10 jaar kunnen meedoen met Tenniskids oranje. En zit je kind in groep 7 of 8, dan is het toe aan Tenniskids groen. Tenniskids is een ontwikkellijn waarbij de baan en het racket steeds wat groter worden en de bal wat harder. Dit is een groeiproces, afgestemd op de grootte en leeftijd van het kind. Het zegt weinig over het niveau van tennis. Kinderen van 12 jaar en ouder spelen met een gele bal en hebben inmiddels een volwassen maat racket. 

Proeflessen

Wil jouw kind op tennis? We bieden 3 proeflessen aan voor € 15. Deze proeflessen kunnen het hele seizoen door worden gepland. Je kind krijgt hiervoor les met een geleend racket. 

Wedstrijdpakket

Is jouw kind echt enthousiast over tennis en wil hij of zij meer trainen in een kleinere groep? Dan bieden we een wedstrijdpakket aan. Ieder seizoen bekijken de trainers welke spelers hiervoor in aanmerking komen. Enthousiasme, plezier in het spel en werklust staan hierbij voorop. Welke resultaten een speler haalt zijn daarbij niet leidend. Wij zien het andersom; wij geloven in spelers die bereid zijn om hard te werken en plezier uitstralen. De basis van Manger Cats is dat we een familieclub zijn. Dat zorgt voor binding en plezier met elkaar. En we willen ook kinderen die meer met tennis willen en meer ambities hebben, een kans geven om het beste ervan te maken.

Goed om te weten

  • In de zomer (april t/m november, 28 lessen) tennissen we buiten bij Manger Cats en in de winter (december t/m maart, 11 lessen) binnen bij Hoenderdaal. Lid worden betekent automatisch trainen.
  • Lid worden bij Manger Cats betekent dat je vanaf Tenniskids ROOD ook meedoet aan competitie. Dit is niet verplicht maar wel een succesfactor in je ontwikkeling.
  • Manger Cats is een familievereniging; tennis voor je kind wordt leuker als je als ouder ook tennist.

Vragen over de tennislessen voor kinderen?

Neem contact op met Edwin Murre. [email protected]

Meer informatie & inschrijven jeugdtraining

Klik hier 

 

Tennislessen volwassenen

Ben je beginner, of meer gevorderd, het maakt niet zo veel uit. Wij geven training aan diverse niveaus. Wij geven training in de avonduren en overdag is ook mogelijk. We delen in op niveau, vriend/vriendinnen groep of proberen rekening te houden met andere voorkeuren. Onze trainingstijd is 50 minuten en we plannen 55 minuten voor de wissel van groepen. Tennis wordt leuker als je zelf speelt. Manger Cats biedt daarvoor verschillende mogelijkheden: de ladder voor single wedstrijden, de toss op maandagavond en een speciale damesochtend op woensdag.

 

Goed om te weten

  • In de zomer (april t/m november, 28 lessen) tennissen we buiten bij Manger Cats en in de winter (december t/m maart, 11 lessen) binnen bij Hoenderdaal. 
  • Lid worden betekent dat je kan meedoen aan de competitie. Dit is niet verplicht maar wel een succesfactor in je ontwikkeling.
  • Lid worden betekent tweemaal aanmelden: bij tennisdriebergen.nl voor de trainingen en bij Manger Cats als lid van de tennisvereniging.

Vragen over de tennislessen voor volwassenen?

Neem contact op met Edwin Murre. [email protected] 

Meer informatie & inschrijven volwassenen

Klik hier

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 343 513 175

Address

J. Manger Catslaan 2
3971 AL Driebergen