Barinstructie + IVA certificaat

Zoek je de witte map? Vind de link helemaal onderaan deze pagina!

Tijdens je bardienst

Tijdens de bardienst verwachten we dat je een goede gastheer of gastvrouw bent voor de leden en dat je ook andere bezoekers gastvrij ontvangt op de club. Je kunt altijd hapjes en drankjes en borrelgarnituren aanbieden. Naast het schenken van drankjes en het bereiden van hapjes houd je je tijdens je bardienst bezig met het:

 • zetten van thee en koffie.
 • in de vaatwasser zetten van de vuile vaat (of tussentijds afwassen als er veel bezoek is).
 • afruimen en schoonmaken van de bar en de tafeltjes.
 • ophalen, spoelen en afdrogen van glaswerk en servies (ook buiten).
 • de vloer vegen en opruimen van vuilnis achter het clubhuis (dit geldt dus voor iedere bardienst, niet alleen voor de laatste dienst!).

Genoeg te doen dus! In de witte map achter de bar vind je alle informatie en antwoorden op vragen. Opmerkingen, suggesties of verbeteringen over de bardienst of de barvoorraad? Mail ze naar [email protected]

Afsluiten en laatste bardienst

Aan het eind van je bardienst vragen we je om:

 • de stoelen en krukken op de kop op de tafels te zetten en de vloer te stofzuigen (ook onder de inloopmat), de vloer buiten te vegen.
 • de tafels in het clubhuis (ook buiten) nat af te nemen.
 • de vaat in de vaatwasser te stoppen en deze aan te zetten.
 • de bar en biertap schoon te maken.
 • de glazen te spoelen en af te drogen.
 • de barkoeling aan te vullen.
 • de keuken op te ruimen.

In de witte map vind je alle informatie over wat je moet doen bij het afsluiten van je bardienst. Heb je de laatste bardienst van de dag, dan verwachten we ook van je dat je het rolluik van de keuken sluit, de deur naar de kleedkamers en het clubhuis goed afsluit. Het afsluiten van de oranje deuren kan alleen als je de deurklink goed omhoog duwt.

Check bij vertrek of je de buitendeur goed hebt afgesloten. Als de deur goed op slot zit, kun je de deurklink niet meer naar beneden krijgen. 

De sleutel mag ingeleverd worden op het bekende adres.

Baanverlichting

’s Avonds gaat de baanverlichting automatisch uit rond 23.00 uur. Zijn er banen die niet meer bespeeld worden? We stellen het op prijs als je de baanverlichting van vrije banen eerder uitschakelt.

VERPLICHT: Instructie Verantwoord Alcohol (IVA) certificaat halen  

Gedurende de competitie en bij diverse activiteiten draaien leden bardiensten in ons clubhuis. We zijn daar heel blij mee!
De Nederlandse overheid heeft zijn alcoholbeleid aangescherpt.
Om in het clubhuis achter de bar te staan en alcohol te mogen schenken, is het verplicht om een IVA-certificaat te hebben. 

LET WEL: Manger Cats kan bij een eventuele controle door de gemeente een boete krijgen, als er clubleden of jeugdpoulers bardienst hebben die geen certificaat hebben gehaald. De certificaten dienen getoond te worden bij controle.

Dit certificaat is gelukkig eenvoudig te regelen.
De NOC NSF heeft samen met de sportbonden een speciale test ontwikkeld. Heb jij nog geen IVA-certificaat?
Ga naar de gratis e-learning, neem, voordat je de test doet, eerst de verschillende onderwerpen van de ‘instructie verantwoord alcohol schenken’ door. De test is niet erg moeilijk en je mag hem net zo vaak doen, tot je geslaagd bent:)

Heb je een IVA-certificaat, fotografeer deze dan met je mobiel, zodat je hem kunt tonen als er naar gevraagd wordt.

Sleutel van het clubhuis

Check in de ClubApp bij “Dienstenplanner” of je

1  een eerste bardienst op een dag hebt, dat kan ook s'middags om 16:00 uur zijn!. Dan moet je namelijk de sleutel van het clubhuis ophalen.

2  een laatste bardienst op een dag hebt, dat kan ook om 16:00 uur zijn! Dan moet je de sleutel terugbrengen naar het bekende adres.

Met deze sleutel kun je het clubhuis, de deur naar de kleedkamers en het rolluik van de keuken openen en sluiten. Zet de kassa aan door op de verlichte knop aan de rechterkant onder het scherm te drukken. Heb je een laatste bardienst, sluit alles dan netjes af en breng de sleutel weer terug. 

Heb je toch dringende vragen? Bel dan naar de contactpersoon die in de witte map staat. Vragen die niet dringend zijn kun je mailen naar [email protected]

Ga naar de laatste versie van de 'Witte Map'.

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 343 513 175

Adres

J. Manger Catslaan 2
3971 AL Driebergen

KVK-nummer

40476737