Tenniskids

Tenniskids

6 jaar en ouder = Tenniskids

Tenniskids is een trainingsprogramma van de KNLTB, speciaal gemaakt voor jonge kinderen (4 t/m 10 jaar) om op een speelse en vooral leuke manier kennis te maken met tennis en zich verder te ontwikkelen. Onze trainers zijn opgeleid en gecertificeerd om deze trainingen binnen onze vereniging te verzorgen.

 

Waarom Tenniskids

Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse. De rally’s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn vooral bezig met het rapen van ballen. Daarom is Tenniskids zo belangrijk. Een stimulerend programma dat speciaal is ontworpen voor kinderen biedt de mogelijkheid op een ´toffe´ manier te leren tennissen. Tennis is namelijk fun!

Hoe is Tenniskids opgebouwd

De kleuren rood, oranje en groen vormen de basis van de opbouw van Tenniskids. Deze kleuren staan symbool voor de verschillende fasen die de kids doormaken, en zijn afgeleid van de kleur ballen waarmee in elke groep gespeeld wordt.

Rood

In de eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Ze starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. De kids zijn 4-8 jaar oud. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen kleine en korte wedstrijden. Er wordt met een rood-gele bal gespeeld op een minibaan (6 x 12 m.). Het racket is tussen de 43 en 56 cm lang.

Oranje

In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kids (7, 8 en 9 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt met een oranje bal gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm lang. De wedstrijden worden steeds langer.

Groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 8-10 jaar en ouder. Technieken, tactieken en atletische vaardigheden worden verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijdenspelen wordt steeds belangrijker. Er wordt gespeeld met een groene bal en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is.

Klik hier voor een pdf met informatie over Tenniskids

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 343 513 175

Adres

J. Manger Catslaan 2
3971 AL Driebergen

KVK-nummer

40476737