TennisKids

Tenniskids is een trainingsprogramma van de KNLTB, speciaal gemaakt om jonge kinderen ( 4 t/m 10 jaar) op een speelse en vooral leuke manier kennis te laten maken met tennis en zich verder te kunnen ontwikkelen. Onze trainers zijn inmiddels opgeleid en gecertificeerd om deze trainingen binnen onze vereniging te verzorgen.

Waarom tenniskids

Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse. De rally’s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het langste bezig met het rapen van ballen. Daarom is tenniskids zo belangrijk! Een stimulerend Tenniskids programma dat speciaal is ontworpen voor kinderen zal de mogelijkheid bieden tennis op een ´toffe´ manier te leren, tennis is namelijk fun!

Hoe is tenniskids opgebouwd

De kleuren rood, oranje en groen vormen de basis van de opbouw van Tenniskids. Deze kleuren staan symbool voor de verschillende fasen die de kids doormaken, en zijn afgeleid van de kleur ballen waarmee in elke groep gespeeld wordt.

Rood

TennisKids - rood

In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Ze starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. De kids zijn 4-8 jaar oud. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen kleine en korte wedstrijden. Er wordt gespeeld met een rood-gele bal op een minibaan (6x12 m.). Het racket is tussen de 43 en 56 cm.

Oranje

TennisKids - oranje

In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kids (7, 8 en 9 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een oranje bal. Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer.

Groen

TennisKids - groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 8-10 jaar en ouder. Technieken, tactieken en atletische vaardigheden worden verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. Er wordt gespeeld met een groene bal en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is.

                   
 

Prikbord

Kattebelletjes gemist? Kijk hier.
 
Jaarkalender 2019
 
We hebben plek voor nieuwe leden!

Heb je interesse, vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Manger Cats je kan bieden? Stuur een mail naar Bas Stroeken: voorzitter@mangercats.nlOf schrijf je direct in: aanmeldingsformulier

Parkeren

Parkeren kan van vrijdagavond 19.00 tot zondagnacht 00.00 uur op de parkeerplaats van de Bosrand. Deze parkeerplaats is rechts naast Manger Cats aan de Arnhemse Bovenweg gelegen. S.v.p. niet parkeren voor de huizen van de Manger Catslaan. Bedankt.