Tenniskids & Tennis Whizz

Tenniskids & Tennis Whizz

6 jaar en ouder = Tenniskids

TennisKids

Tenniskids is een trainingsprogramma van de KNLTB, speciaal gemaakt voor jonge kinderen (4 t/m 10 jaar) om op een speelse en vooral leuke manier kennis te maken met tennis en zich verder te ontwikkelen. Onze trainers zijn opgeleid en gecertificeerd om deze trainingen binnen onze vereniging te verzorgen.

 

Waarom tenniskids

Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse. De rally’s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn vooral bezig met het rapen van ballen. Daarom is Tenniskids zo belangrijk. Een stimulerend programma dat speciaal is ontworpen voor kinderen biedt de mogelijkheid op een ´toffe´ manier te leren tennissen. Tennis is namelijk fun!

Hoe is tenniskids opgebouwd

De kleuren rood, oranje en groen vormen de basis van de opbouw van Tenniskids. Deze kleuren staan symbool voor de verschillende fasen die de kids doormaken, en zijn afgeleid van de kleur ballen waarmee in elke groep gespeeld wordt.

Rood

TennisKids - rood

In de eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Ze starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. De kids zijn 4-8 jaar oud. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen kleine en korte wedstrijden. Er wordt met een rood-gele bal gespeeld op een minibaan (6 x 12 m.). Het racket is tussen de 43 en 56 cm lang.

Oranje

TennisKids - oranje

In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kids (7, 8 en 9 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt met een oranje bal gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm lang. De wedstrijden worden steeds langer.

Groen

TennisKids - groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 8-10 jaar en ouder. Technieken, tactieken en atletische vaardigheden worden verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijdenspelen wordt steeds belangrijker. Er wordt gespeeld met een groene bal en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is.

Klik hier voor een pdf met informatie over Tenniskids

 

3-6 jaar = Tennis Whizz

Wat is Tennis Whizz?

Tennis Whizz is het meest complete tennisprogramma voor 3 tot 6-jarigen. Dit programma inspireert de kinderen om samen met hun vader en moeder de tennisbaan op te gaan en plezier te beleven. Tennis Whizz is ontwikkeld om primaire tennisvaardigheden aan te leren, naast algemene motorische basisvaardigheden. Het Tennis Whizz programma geeft kinderen een basis voor het leven in hun atletische vaardigheden. Onze missie is niet alleen om kinderen enthousiast te maken voor tennis, maar ook om levenslang plezier te beleven aan sport en actief, gezond, sociaal bezig zijn.

Ouders

Tennis Whizz geeft ouders de kans om samen met hun kind te spelen en plezier te maken. Wij moedigen ouders aan om mee te doen tijdens de les, als aanmoediging, coach en vriend. Het belangrijkst is het creëren van een betekenisvolle bindende beleving en blijvende herinneringen.

Het is meer dan alleen tennis

Tennis Whizz is meer dan alleen tennis. Door gebruik te maken van leuke verhaaltjes leren de kinderen de basis van het tennis, maar ook sociale vaardigheden, motorische vaardigheden en beginselen van lezen en rekenen.

Meer informatie? www.tenniswhizz.nl

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 343 513 175

Address

J. Manger Catslaan 2
3971 AL Driebergen