Boek Jurgen van Teeffelen

De Driebergse wetenschapsjournalist (én een actief Manger Cats lid) Jurgen van Teeffelen heeft een bijzonder boek over de maakbaarheid van prestaties in de sport geschreven: 'Het maakbare uur'. In hoeverre dicteert de wetenschap de moderne wielersport? Kan een wielerprestatie als het werelduurrecord geregisseerd worden? Op zoek naar het antwoord verbleef Van Teeffelen een jaar lang in het spoor van Team Beukeboom en verdiepte zich in de kennis over windtunnels, vermogens en mentale strategieën. Foto (m.d.a. Bas): Jurgen met onze sponsor Lars van boekhandel Jacques Baas na de boekpresentatie van 'Het maakbare uur' op 9 maart. 

Speciale korting voor leden bij Van Velzen fietsen

Lid van Manger Cats? Bij Van Velzen fietsen krijg je, op vertoon van je KNLTB ledenpas, 10% bonkorting op je aankoop. Fietsen, accessoires, onderdelen én reparaties. 

Sportblessures verminderen en voorkomen?

Onze sponsor Gert van den Berg is gediplomeerd sportpodoloog en kan je helpen bij het voorkomen en verminderen van sportblessures. Op de eerste etage van de winkel aan Traay 44A is een nieuwe afdeling SPORTPODOLOGIE ingericht.  Van den Berg beschikt over de nodige apparatuur, bijvoorbeeld een RS drukmat, waarbij de voetafdruk exact te meten is. Een optimale voet/enkel analyse kan op een loopbaan met een videocamera uitgevoerd worden. Ga naar Van den Berg sportpodologie aan Traay 44a in Driebergen. Of bel: 0343-513733. Mailen kan ook: sportpodologie@vandenbergsport.nl

Relatie-geschenk van Sauter Wijnen

Denk je aan het versturen van relatiegeschenken? Onze sponsor Sauter Wijnen uit Zeist biedt interessante customized oplossingen voor bezorging binnen het hele land. 

Fysiotherapie Valkenkamp

Zonder de waardevolle bijdragen van onze sponsoren zouden het park en onze activiteiten er een stuk ongezelliger uitzien. Fysiotherapie Valkenkamp is onze zilveren sponsor. Eigenaar van de praktijk Marijke van der Scheer (op de foto hieronder links) is zelf fanatiek competitiespeler bij Griffensteyn. Zij heeft twee collega's: Onno van Heelsbergen en Emilie Gijsman. Emilie is lid van Manger Cats en heeft in haar jeugd veel getennist.

Fysiotherapie Valkenkamp is regelmatig in het clubhuis aanwezig voor advies m.b.t. blessurepreventie en- behandeling. Doordat de medewerkers zelf ook tennissen, hebben ze veel inzicht in de meest voortkomende tennisblessures. Ze werken in de praktijk o.a. met dry needling en medical taping en kunnen goed advies geven over het al dan niet dragen van braces. Natuurlijk zullen zij, zo nodig, ook tennisgerichte oefeningen aanbevelen. 

Naast fysiotherapie biedt de praktijk fysio-fitness aan. Onder begeleiding van een van de fysiotherapeuten werken deelnemers een eigen fitnessprogramma af. Momenteel worden deze trainingen op de donderdagavond en de vrijdagmorgen aangeboden. Deze vorm van fitness is laagdrempelig en (doordat je in een min of meer vaste groep traint) makkelijker op te brengen dan een individueel traject op een sportschool. 

Leden van Manger Cats kunnen binnen 24 uur bij Fysiotherapie Valkenkamp terecht voor advies en behandeling. Voor meer informatie kijk op www.fysiovalkenkamp.nl of mail naar info@fysiovalkenkamp.nl.

Onze trouwe sponsor: Van Velzen fietsen

Jos van den Berg, eigenaar van Van Velzen Fietsen, is spelend lid en webmaster van TV Uitwijk in Wijk bij Duurstede en al jaren sponsor van Manger Cats. Jos: “Gewoon, omdat sponsoring er nu eenmaal bij hoort”.

Van Velzen biedt een breed assortiment van fietsen uit de top 20 van bekende merken en werkt samen met Bike Totaal. Het bedrijf bestaat al 95 jaar onder deze naam en Jos is dan ook niet van zins deze te veranderen. In 2023 wordt dan ook het 100-jarig bestaan van “Van Velzen” gevierd.

Op de vraag of er tegenwoordig meer e-bikes dan gewone fietsen verkocht worden antwoordt hij bevestigend. “De verhouding ligt momenteel op 60-40 in het voordeel van de e-bikes. Onze transportfietsen met motor zijn ook zeer populair onder onze nieuwste doelgroep, de middelbare scholieren”.

MBM Sports op Centre Court

Wij zijn heel blij met onze sponsoren. Matthijs van Dalen van MBM Sports is direct na het ondertekenen van een sponsorovereenkomst aan de slag gegaan en heeft de deelnemers van Mixed Night opgewarmd om te zorgen dat ze zonder blessures van tennis genieten. Intussen kun je MBM Sports bij Manger Cats niet missen! Centre Court wordt opgesmukt door de banner met informatie over wat MBM Sports biedt: bootcamp, yoga, (kick)boksen, personal training, small group training, topsport, coaching en zelfs voedingsadvies. De trainingen zijn toegankelijk voor jong en oud, in groepsverband of 1 op 1. Meer informatie over de trainingen, de trainers en een rooster vind je op de website van MBM Sports

Op zoek naar een praktisch kado? Traaij 16!

Onze sponsor Van Velzen Fietsen is ook fietstassen specialist. Op Traaij 16 vind je fietstassen in vele maten. Zoek je een praktische of stijlvolle fietstassen? Er zijn ook stuur- en zadel fietstassen, pakaf- en dubbele fietstassen. Uitermate praktisch ingedeeld en vaak met handige extra vakken. Voor elke fiets zijn er bij Van Velzen Fietsen ideale én bijpassende fietstassen te vinden. Kijk hier zelf of ga naar Traaij 16 in Driebergen. 

Van der Sluijs Auto’s

Jaco Knoop, eigenaar van Van der Sluijs Auto's aan de Traaij 170, is degene die onder andere de cabrio-rit ter beschikking stelt als hoofdprijs van het Stratentoernooi. Van der Sluijs Auto's is een toonaangevend bedrijf in de regio: ze hebben veel kennis in huis en hun personeel en materiaal voldoen aan de laatste eisen, ook waar het elektrische en hybride auto's betreft. Het bedrijf heeft een erkend duurzaam certificaat. Van der Sluijs Auto’s is een algemeen autobedrijf en lid van de Bosch car service formule. Ze verkopen gebruikte auto's van alle merken en doen ook onderhoud en reparatieservice voor grote leasebedrijven. De auto's worden in heel Europa ingekocht en worden met zorg klaargemaakt voor de Nederlandse markt. Er gaat geen auto de deur uit waar het team van Van der Sluijs Auto’s niet achter staat. Kijk eens op www.auto-vandersluijs.nl, ga even langs (Traaij 170 in Driebergen) of bel. 0343-512260. 

Het leukste restaurant op de Heuvelrug!

Trots op onze sponsor! In de verkiezing van het Leukste Restaurant won Restaurant Brocante de Gold Award! Brocante is onderscheiden als het Leukste Restaurant van de Utrechtse Heuvelrug. De winnaars werden tijdens Vakbeurs Bakkersvak gehuldigd door niemand minder dan Katja Schuurman. Tijdens de Award Show werden de winnaars ook nog getrakteerd op een performance van Maan en de avond werd feestelijk afgesloten met een afterparty met de DJ's van QMusic The Party. Gefeliciteerd, Yvonne en Marc!

Kinderkookcursussen bij LEKKER

Heb jij thuis ook een jonge kookgek? Welkom bij Lekker voor een 4-weekse kinderkookcursus! We koken 2 uur per week een 4-gangen diner en dit gaat Lekker mee naar huis. Elke week koken we een ander thema. Prijs is € 75 (voor 4x incl. diner voor thuis). Mogelijkheden voor nieuwe deelnemers na de voorjaarsvakantie op de vrijdagmiddag. Vanaf 6 personen kan de cursus doorgaan. Adviesleeftijd: 8+jaar. Aanmelden via info@lekkerdriebergen.nl

Vijf Open Wijnen bij Sauter

Bij onze sponsor Sauter Wijnen kun je iedere zaterdag genieten van '5 Open Wijnen'. Aan Het Rond 5D in Zeist staan elke zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur vijf open wijnen op de proeftafel. Soms met een bepaald thema, dan weer een selectie met absolute 'evergreens' uit het assortiment. Uiteraard is er ook ruimte voor nieuwe vondsten en huiswijnen. De wijnen zijn altijd afgestemd op het seizoen en op het aanbod uit de meest recente editie van de Wijnkroniek. Ga eens even langs Sauter Wijnen voor '5 Open Wijnen'. Het proeven is kosteloos en inschrijven is niet nodig. Meer evenementen van Sauter vind je op http://www.sauterwijnen.nl/vestiging_zeist/. 

Ga je skiën? Eerst even langs Van den Berg!

We hebben het jullie al verteld dat onze sponsor Van den Berg een nieuwe afdeling SPORTPODOLOGIE heeft. Op de eerste etage van de winkel aan Traay 44A is alles mooi met de nodige apparatuur ingericht. Van den Berg beschikt bijvoorbeeld over een RS drukmat, waarbij de voetafdruk exact te meten is. Een optimale voet/enkel analyse kan op een loopbaan met een videocamera uitgevoerd worden. En ga je skiën? Ook de skiafdeling is bij Van den Berg met een 3D scanner uitgebreid. Deze scanner meet nauwkeurig de hele omvang van de voet. Op die manier kan de machine aangeven welke skischoen het meest geschikt is voor de gemeten voet. Hierdoor worde je optimaal over je sport- of skischoenen geadviseerd. 

Rabobank verlengt sponsorcontract 

Rabobank Rijn en Heuvelrug heeft het sponsorcontract met de Driebergse tennisvereniging Manger Cats met 3 jaar verlengd. Monique de Jonge, voorzitter Manger Cats: "We zijn blij met de continuïteit van de steun die we van Rabobank krijgen. Hiermee kunnen wij de vele activiteiten die de club organiseert blijven doen, zoals de Rabo Tennis Kidsweek. Een hele week vol tennisactiviteiten voor ál onze jeugdleden. Manger Cats is voor een belangrijk deel afhankelijk van sponsoring. Onze leden zijn zich daar bewust van en hebben oprechte waardering voor onze sponsors". Wilfred Smit, directeur Particulieren bij Rabobank: "Als Rabobank zijn we betrokken bij het lokale verenigingsleven. D.m.v. de Rabo Clubkas Campagne, maar ook door sponsoring. Hierbij gaat het om een intensieve samenwerking met een sterke, integere organisatie. Manger Cats is zo’n organisatie: een actieve vereniging, met een sterk familiekarakter en met enthousiaste, actieve leden. Zij vertegenwoordigen waarden die passen bij de Rabobank. Zo’n club willen we graag ondersteunen".

Jeugdspelers in clubtenue van sponsor Bouwbedrijf Van de Vliert

In 2016 had Manger Cats een record aantal competitie teams. Maar liefts 30 seniorenteams (=172 senioren) en 15 jeugdteams (=100 junioren) deden mee. Een record! Voor het eerst zijn de jeugdteams in een prachtig blauw clubtenue gestoken, aangeboden door bouwbedrijf van de Vliert uit Ederveen, het bedrijf dat vier jaar geleden ook het nieuwe clubhuis heeft gebouwd en sindsdien een trouwe sponsor is. Wie immers de jeugd steunt, bouwt aan de toekomst!

Prikbord

Kattebelletjes gemist? Kijk hier.
 
Jaarkalender 2019
 
We hebben plek voor nieuwe leden!

Heb je interesse, vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Manger Cats je kan bieden? Stuur een mail naar Bas Stroeken: voorzitter@mangercats.nlOf schrijf je direct in: aanmeldingsformulier

Parkeren

Parkeren kan van vrijdagavond 19.00 tot zondagnacht 00.00 uur op de parkeerplaats van de Bosrand. Deze parkeerplaats is rechts naast Manger Cats aan de Arnhemse Bovenweg gelegen. S.v.p. niet parkeren voor de huizen van de Manger Catslaan. Bedankt.