Vrijwilligers Manger Cats in het zonnetje. Deze keer Esther Kolb

19 juni 2022

SAMEN ZIJN WE MANGER CATS!

Om de 2 weken komt een vrijwilliger van Manger Cats aan het woord met een foto. We willen de vrijwilligers in het zonnetje zetten en zien hoe belangrijk zij zijn voor de vereniging. Ook interesse om een bijdrage te leveren? Klik hier voor huidige vacatures.  Om de 14 dagen een nieuwe vrijwilliger aan het woord (en in beeld). Deze keer Esther Kolb.

 

 

Naam: Esther Kolb

Lid van Manger Cats sinds: 2002

Vrijwilliger sinds: 2013

Vrijwilligersfunctie:  mede organisator clubkampioenschappen  (sinds 2013)

Wat doe je precies als vrijwilliger? In 2013 was ik voor eerst betrokken bij de het organiseren van de clubkampioenschappen en sindsdien ieder jaar.  Het is een erg gezellige week, altijd de 1e week september, iedereen weer terug van zomervakantie en net voor de start van het najaarscompetitie en nog even profiteren van het goede zomer weer. .Het is erg leuk om een week ondergedompeld te zijn in het clubgevoel en samen een sportieve week te bouwen. Een week van sport, contact tussen leden, ontmoeten,  vieren van winst en accepteren van verlies! Het finale weekend is altijd veelbelovend, spannende partijen en het feestje ter afsluiting. Ieder jaar is het in juli weer even opstarten … maar dan loopt het weer als een trein! De toernooicommissie zorgt voor  publicatie op de toernooi.nl zodat kan worden ingeschreven, brengt inschrijving clubkampioenschappen onder de aandacht bij de leden en de trainers, stemt af over vrijplannen banen, vraagt vrijwilligers voor het  wedstrijdtafel rooster, inkoop ballen, inbreng sponsoren  meenemen in de planning, organiseren feestelijkheden finale weekend.   De toernooicommissie trekt gemakkelijk met elkaar op! Het plezier en samen optrekken, de grappen en vrolijkheid gedurende week geven mij veel energie!

Waarom ben je vrijwilliger geworden? Het is fijn om een bijdrage te leveren aan de club. Er zijn er velen die de handen uit de mouwen steken en dit is dan mijn bijdrage. En natuurlijk vind ik het organiseren leuk. Dat zit wel in mijn aard, net als het bouwen van een feestje, samen eten en vieren. .  

Hoeveel tijd besteed je eraan? Vanaf  3 weken voor de start gaan er wel een paar uurtjes in de week in zitten en in de toernooiweek zelf iedere dag. We hebben de taken ook mooi verdeeld en dat creëert ook ruimte voor elkaar. 

Kan Manger Cats ook zonder vrijwilligers? Als eerste zou je dat niet willen als club, een actieve bijdrage van vrijwilligers is een grote meerwaarde, dat geeft de club  een basis van verbondenheid en vriendschap op verschillende niveaus! Ten tweede als je het allemaal uit zou besteden dan zou de contributie vertienvoudigd moeten worden … En wie wil dat?

Heb je je vrijwilligersfunctie afgestemd op je beroep? Ik denk het wel, het zit in mijn aard. Een mens zoekt op wat hem/haar  energie geeft.

Wat brengt jou je vrijwilligerswerk? Het kunnen bijdragen aan de club en het clubgevoel, het mede bouwen aan een club waar je graag komt! En voor mij tellen natuurlijk de vriendschappen, sport en spel.  

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 343 513 175

Address

J. Manger Catslaan 2
3971 AL Driebergen

KVK-nummer

40476737