Vrijwilligers Manger Cats in het zonnetje

18 april 2022

SAMEN ZIJN WE MANGER CATS!

Om de 2 weken komt een vrijwilliger van Manger Cats aan het woord met een foto. We willen de vrijwilligers in het zonnetje zetten en zien hoe belangrijk zij zijn voor de vereniging. Ook interesse om een bijdrage te leveren? Klik hier voor huidige vacatures. De aftrap wordt genomen door onze voorzitter Bas Stroeken.

Naam: Bas Stroeken

Lid van Manger Cats sinds: zomer 2002

Vrijwilliger sinds: 2014

Vrijwilligersfunctie:  voorzitter Cats (sinds begin 2018)

Wat doe je precies als vrijwilliger? Voor deze rol heb ik lang geleden de Men’s Night een paar keer georganiseerd en een aantal jaren de sponsorcommissie getrokken. Toen ik door Monique de Jonge werd benaderd voor de voorzitter rol vond ik dat een eer en hoefde er ook niet lang over na te denken. Het is erg leuk om samen met alle vrijwilligers te werken aan ons eigen tennisplezier. De rol van het bestuur is om de voorwaarden te scheppen waarin vrijwilligers makkelijk en op een prettige manier hun bijdragen kunnen leveren. Als voorzitter voel ik mij daarom ook vooral een verbinder, op zoek naar synergie. Een voorbeeld: als club investeren in het 1e team zodat zij sportief aan hun trekken komen, enkele sponsoren hierdoor nieuwe kansen bieden, de leden tijdens de clubkampioenschappen topniveau wedstrijden voorschotelen, en gelijktijdig een happy hour organiseren wat ten goede komt van gezelligheid en baromzet! Dat soort zaken samen bedenken en optuigen vind ik bijzonder leuk en krijg ik veel energie van!  

Waarom ben je vrijwilliger geworden? Ik ben vooral vrijwilliger geworden omdat het leuk is om vrijwilliger te zijn! Ook wilde ik iets terugdoen voor alles was Manger Cats mij geeft: lol, plezier, sportieve uitdaging, en vriendschappen. In mijn werk help ik organisaties om met de tijd mee te gaan, bijvoorbeeld door optimaal gebruik te maken van technologie. Binnen de club is de veranderagenda wat bescheidener maar toch ben ik trots op initiatieven zoals de KNLTB ClubApp, de “TeamFit” gezonde bar, Heuvelrug Plasticvrij, de ClubLadder, en de LED lampen.

Hoeveel tijd besteed je eraan? Dat wisselt. Gemiddeld misschien paar uur in de week. Op drukkere tijden (bv. rondom ALV en opstart seizoen) wat meer. Bij de start van mijn voorzitterschap heb ik een paar dingen naar mij toegetrokken maar die zaken liggen inmiddels in de handen van zeer capabele leden! Nu is de rol dus meer overzienend en minder uitvoerend.

Kan Manger Cats ook zonder vrijwilligers? Nee! Manger Cats kan niet bestaan zonder de inzet van vele vrijwilligers. Een op de 10 leden (dus ongeveer 65 mensen) leveren een structurele bijdrage op allerlei vlakken: bar, evenementen, onderhoud, sponsoring, communicatie, ledenadministratie, financien, en veel meer! Wij zijn altijd op zoek naar leden die ook willen bijdragen, als aanvulling op deze groep of als vervanging voor leden die het stokje willen overdragen na vele jaren van trouwe “dienst”.

Heb je je vrijwilligersfunctie afgestemd op je beroep? Zo heb ik er eigenlijk nooit over nagedacht maar er zijn veel overeenkomsten inderdaad. Ik hou van wel van organiseren, vernieuwen, en mensen of groepen met elkaar verbinden.

Wat brengt jou je vrijwilligerswerk? Veel voldoening, plezier, trots, vriendschappen, en ook wel persoonlijke groei. Het is anders dan “werk werk” en daardoor ook soms wel uitdagend. Verwachtingen met elkaar afstemmen is belangrijk, waarbij het uitgangspunt zou moeten zijn: het is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Dat afstemmen gaat meestal goed en soms wat minder goed, en daaruit komt dan die groei! Heb je interesse om een bijdrage te leveren, klik dan op onderstaande link. Bij de invulling van vacatures zien we ook steeds vaker duo-banen ontstaan, waar 2 leden samen de verantwoordelijkheid pakken, zoals Rixta en Leonie recent voor de portefeuille barzaken! 

 

Heb je ook interesse om vrijwilliger te worden bij deze leuke club klik dan op onderstaande link:

https://www.mangercats.nl/vacatures 

 

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 343 513 175

Adres

J. Manger Catslaan 2
3971 AL Driebergen

KVK-nummer

40476737