Nieuwe kandidaat voorzitter: Willem ten Voorde

05 juli 2024


Voorzitter Bas Stroeken is voornemens om aan het eind van dit seizoen het stokje over te dragen na 7 jaar in functie. Hiervoor wordt een BLV (Bijzondere Ledenvergadering) gepland op 19 september (20.00 clubhuis). Hieronder presenteert kandidaat opvolger Willem ten Voorde zich.  

 

=============================================

 

Mijn naam is Willem ten Voorde. Ik ben sinds 2017 samen met m’n vrouw Vanessa met veel plezier lid bij Manger Cats. Naast tennisliefhebber en enthousiast ladder- en competitiespeler, ben ik sinds april 2023 actief in het verenigingsbestuur van Manger Cats op de portefeuille tenniszaken en baankwaliteit.

 

In m’n dagelijks leven werk ik als sociaal architect voor de gemeente Utrecht. M’n voornaamste aandachtsgebied is het zorgen en borgen dat in Utrecht-stad en omliggende gemeenten voldoende woonplekken voor Utrechters in een kwetsbare positie worden gerealiseerd.

 

Graag stel ik me kandidaat om de komende drie jaar het voorzittersstokje over te nemen van onze huidige voorzitter Bas Stroeken. Niet zomaar een klus en niet één waar ik lichtzinnig ja tegen zeg, na een periode van ruim zeven jaar waarin Bas met toewijding en zijn kenmerkende verbindende energie ongelooflijk veel voor onze mooie club heeft betekend, opgepakt en neergezet. Een prestatie waar ik mijn hoed diep voor afneem en waar we als club dankbaar voor mogen zijn.

 

Voor de komende periode zijn er vier speerpunten waar ik me – in goede samenwerking met andere bestuursleden van de vereniging, de stichting, commissies, actieve vrijwilligers, sponsors en alle andere leden - met extra focus voor zou willen inzetten:

 

1 - Spelplezier faciliteren

Of je nou jong of oud bent. Iedere dag op de baan staat of af en toe. Mijn belangrijkste drijfveer om me in te zetten voor Manger Cats is dat we met elkaar een fijne, gezellige tennisclub zijn. Een uitnodigende plek op een prachtig stukje Driebergen, waar ieder lid zich welkom voelt en met plezier op de baan staat. Een plek waar vriendschappen voor het leven ontstaan en waar we naar elkaar omkijken.

 

2 - Ons ledenaantal op peil houden

Dat lijkt een bescheiden ambitie, maar dat is het niet. Er spelen in Nederland, ook bij ons, drie trends die ervoor zorgen dat het ledenaantal van tennisclubs niet vanzelfsprekend op peil blijft: de leeftijd van de gemiddelde tennisspeler blijft stijgen, er kiezen mensen voor padel in plaats van tennis en van de nieuwe leden bij tennisclubs is gemiddeld zo’n 30% na één jaar geen lid meer. Met name op dit laatste punt kunnen we als club winst boeken. Er zijn mooie voorbeelden van tennisclubs met bijvoorbeeld een warm-bad-commissie of een buddy-systeem voor nieuwe leden. We hebben als bestuur ideeën en goede energie om hier komende tijd extra werk van te maken. Evenementen als bijvoorbeeld het stratentoernooi en basisscholentoernooi zijn mooie manieren om mensen enthousiast te maken om te gaan tennissen en lid te worden bij Manger Cats. Het is goed hier als leden met elkaar scherp op te zijn.

 

3 - Ons vrijwilligersnetwerk goed faciliteren en verstevigen

We zijn als Manger Cats gezegend met een krachtig en prachtig vrijwilligersnetwerk. Onze vrijwilligers zorgen er met elkaar voor dat onze vereniging draait en ons park en clubhuis er altijd pico bello bij liggen. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is het zeker niet.

Tegelijkertijd gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat er soms ook taken blijven liggen, op zaken waar we geen vrijwilligers voor vinden. Dat is jammer. Het is een kenmerk van deze tijd (of van alle tijden?) dat mensen een volle agenda en beperkt tijd ervaren. Dat is herkenbaar en tegelijkertijd dragen we met elkaar een verantwoordelijkheid om het vrijwilligerswerk dat er ligt samen op te pakken én om mensen vanuit hun talent en kracht gericht te benaderen een steentje bij te dragen. Daarbij kan het helpen taken en vragen soms scherper te begrenzen. Ook in duur en tijdsbesteding, zodat leden niet het gevoel hebben ja te zeggen tegen een vrijwilligersrol waar ze vervolgens gevoelsmatig ‘niet meer van afkomen’ of die teveel uren kost. Zelf wil ik hierin ook een voorbeeld geven door mezelf voor drie jaar kandidaat te stellen voor deze voorzittersrol. Een zittingstermijn die veel andere tennisverenigingen in onze regio ook hanteren en een duidelijk begin en einde markeert. Dit laatst geeft mij persoonlijk goede energie om met focus en een helder tijdpad iets moois neer te gaan zetten.

 

4 - Goed voor ons park en onze tennisbanen zorgen

We hebben een prachtig clubhuis en na deze winter nieuwe gravelbanen op afschot die meer klimaat- en regenbestendig zijn. Met de forse investering die dit laatste vraagt zijn we klaar voor de toekomst en ligt er tegelijkertijd een taak om met elkaar goed voor ons gerenoveerde tennispark en onze banen te zorgen. Een gravelbaan is geen onderhoudsarme hardcourt baan en kan alleen met voldoende zorg en aandacht van alle leden dik twintig jaar mee.

 

Waar veel tennisclubs om ons heen in sneltreinvaart een deel van hun park ombouwen naar padelbanen, is dat een keuze die wij als club niet maken. De ingezette koers om als Manger Cats een 100% authentieke tennisclub met gravelbanen te zijn en blijven, zou in de toekomst weleens de kracht en het onderscheidend vermogen van onze mooie club kunnen zijn. Tennis is een prachtige sport. Een sport met traditie die niet trendgevoelig is. Ik wil me graag inzetten voor die gezellige, klassieke tennisclub in Driebergen waar tennis nog echt centraal staat.

 

Tot slot. In de aanloop naar de bijzondere ALV van komend najaar, ga ik graag verder met jullie in gesprek over mijn kandidatuur en motivatie. Mocht je vragen, ideeën, wensen of bedenkingen hebben, zoek me vooral op. Ik ben benieuwd naar jullie ideeën over hoe we onze mooie club met elkaar nog een stukje mooier, gezelliger en toekomstbestendiger kunnen maken!

 

Groet,

Willem ten Voorde // [email protected]

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 343 513 175

Adres

J. Manger Catslaan 2
3971 AL Driebergen

KVK-nummer

40476737