Metamorfose clubhuis toegelicht door Merlijn Izarin, verantwoordelijk voor het ontwerp!

10 april 2021


VISIE  

Gezien het mijn vak is en ik een enthousiast lid van de vereniging ben, vond ik het super leuk om een nieuw interieurontwerp te maken.

Ik heb bij mijn ontwerp de vaste elementen meegenomen, te weten de bar, de groene vloer en de banken onder de ramen.

Tevens heb ik rekening houden voor de mooie open, moderne en lichte architectuur van het clubhuis, dat centraal tussen de banen gelegen is en van binnenuit ruim zicht op alle banen biedt. Het vraagt om een warm maar ook nog fris en eigentijds interieur.  

Ik heb een conceptueel plan gemaakt dat kloppend is en in balans.  

Het doel was om een interieur te creëren waar men bij denkt: “Wow, daar wil ik graag zijn!”  

Het belangrijkste dat gelijk opvalt bij mijn ontwerp, is de warme kleur oranje op het plafond en de muren. Er zijn verschillende redenen waarom ik juist voor deze kleur gekozen heb. De simpelste zijn dat we een vereniging zijn met gravelbanen en dat het een kleur is die in het logo van Manger Cats zit.

Een nog mooiere reden is de betekenis van de kleur oranje.  

Oranje is de mengkleur tussen rood en geel en staat voor stimulering van het brein en de eetlust. Het is een aandachttrekkende kleur die warmte en enthousiasme uitstraalt. Door de combinatie van rood en geel is oranje een combinatie van het lichamelijke (rood) (tennis) en emotionele (geel) (mentale uitdaging en plezier). De warme kleur staat voor vrolijkheid, optimisme, plezier, sportiviteit, beweging, kracht, energie, dynamiek, aandacht, gezelligheid, creativiteit, speelsheid, verbinding maken, samenwerken, vriendschap, sociale vaardigheden en toegankelijkheid.  

Hoe mooi kan het zijn! Dit is alles waar onze club voor staat!  

Door het oranje niet alleen op de muren maar ook op het plafond toe te passen, krijg je het gevoel dat je omarmd wordt door de ruimte. Bovendien komt de vorm van de ramenpartij veel beter tot zijn recht en maakt het -in combinatie met de groene vloer- dat er een duidelijke verbinding is tussen buiten en binnen.

Het wordt één geheel.  

Omdat het een licht gebouw is, heb ik ervoor gekozen om de kozijnen wit te laten. Zo heb je met het oranje op de muren en het plafond toch de warmte die gemist wordt, maar wordt het lichte effect en de transparante architectuur wel behouden.

Verder heb ik voor houten tafels gekozen omdat die een warme uitstraling hebben en fijn aanvoelen. De banken bij de tafels worden bekleed met een donkergroene stof en er komen rugkussens bestaande uit 1 stuk, die bekleed worden met een botanische stof waarin weer de kleuren van de andere interieurelementen in terugkomen. Alles is in balans.  

Waar de grote tafel stond, komen 2 cognackleurige zitbanken. Dat is uitnodigend en geeft een andere sfeer. Tevens geven zitplaatsen op verschillende hoogtes (bar, tafels en bank) een andere, fijne dynamiek.  

Voor de jongste jeugd blijven de tekenspullen en spelletjes en voor de voetbaltafel wordt ook weer een plekje gezocht.  

Al met al krijgen we het meest cosy en stijlvolle clubhuis van Nederland! :)

Merlijn Izarin 

------------

Vandaag is een start gemaakt met de metamorfose van ons clubhuis.

Het is een behoorlijke klus om het gehele plafond en alle muren te verven, maar vandaag zijn Merlijn, Jeanette, Jan-Karel, Erik, Raymond, Monique en Johan voortvarend van start gegaan! De eerste streek werd gezet door Merlijn, die samen met Jan Karel en Jeanette verantwoordelijk is voor de nieuwe inrichting.

In het kader van het project "een nog sfeervoller clubhuis" krijgt het clubhuis een volledig nieuwe look, met nieuw meubilair en een mooie warme kleur op de muren en het plafond. 

Het belooft een prachtig eindresultaat te worden en we zien er naar uit om, zodra het weer kan, samen te genieten van ons gezellige clubhuis!

Nieuwscategorieën


Reacties

avatar
Emmy Goudswaard 26-05-2021 09:09

Heel mooi Merlijn! Veel dank ook aan de anderen die hard gewerkt hebben. We gaan ervan genieten!

avatar
Nettie van de Klashorst 20-05-2021 21:24

Ziet er top uit Merlijn! Hele mooie warme harmonieuze sfeer. Hoop daar snel een drankje te drinken. Groetjes Nettie

avatar
Norbert Piet 19-05-2021 15:25

Het is een gezellige plek. Mooi gedaan. Groet Norbert.

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 343 513 175

Address

J. Manger Catslaan 2
3971 AL Driebergen