Afsluiting competitie

Weer een buitengewoon gezellig feest ter afsluiting van de competitie (én het Stratentoernooi). Dit jaar zijn maar liefst acht Manger Cats teams kampioen geworden, gefeliciteerd! Live muziek, barbecue, veel zon, vreugde en goede opkomst zorgden voor een spetterende middag.

Spetterend Van der Sluijs Auto’s Stratentoernooi!

Onder de bezielende leiding van Akke van de Want, Liesbeth Berghout en Marjolein Rijntjes hebben we weer een zalig toernooi gespeeld. Het derde weekend van juni ging het weer los en streden tien straten op het scherpst van de snede. Zo was er een game met 18x duece tussen de Koninginnenbuurt en de Nassau/Lindelaan. Dit jaar was Rijsenburg de verrassende winnaar. De Van der Sluijs Auto’s prijs (lekker een weekend cruisen in een cabrio) werd verloot en ging naar Burgermeesterpark-Bosstraat. Ook de culinaire prestaties van de straten mogen niet onvermeld blijven: de gemaakte hapjes waren weer voortreffelijk. Op een wat vochtige zaterdagochtend na was het weer prima. Aan het einde van de zondag kwam de zon echt goed door zodat niet alleen het vlees op de barbecue, maar ook de aanwezigen fijntjes werden gegrild. 

Hulde aan onze vrijwilligers

Op zaterdag 1 december was de jaarlijkse 'winterbeurt' van onze tennisbanen. Een gezellig team heeft onder de bezieldende leiding van Nico Geerts handen uit de mouwen gestoken om het park winterklaar te maken. Ons lid Etienne Oldeman hielp mee én maakte ook nog foto's. Deze zijn door Monika Knottnerus verwerkt tot een dia show: 

Sauter Mixed Night

Sauter Mixed Night - prima weer, goede opkomst, veel tennis én de proeverij van heel goede wijnen (uiterst aantrekkelijk geprijsd en met 10% korting) van Sauter. Maurits van Hövell tot Westerflier was er ook bij om de wijnen persoonlijk te presenteren en uitleg te geven. Je bestelling kun je bij Manger Cats ophalen.

Kom eens labelen!

Kom eens labelen op maandagavond en/of woensdagochtend. Op maandagavond labelen we van 19.00 tot 22.30 uur. Op woensdagochtend beginnen we om 10.00 uur. Je kunt ook later instromen, omdat elk half uur de teams opnieuw worden samengesteld. Voor elk tennisniveau. Het doel: lekker samen in een gemêleerd gezelschap te spelen. En na afloop koffie/borrel in het clubhuis.

Driebergen Open Jeugdtoernooi

In de herfstvakantie (20 t/m 28 oktober) werd weer het Driebergen Open Jeugdtoernooi gespeeld. We hebben het toernooi samen met T.V. Risenborgh georganiseerd. Dit jaar werd er op de buitenbanen van T.V. Risenborgh gespeeld. Speciaal voor de kinderen die spelen in Oranje/Rood werd er op de woensdag een apart event georganiseerd. 

JeugdLadder

Dit najaar (2018) was ook een JeugdLadder bij Manger Cats! Na het grote succes bij de seniorleden ging de jeugd dit ook ervaren. De eerste ronde was met 31 deelnemers van start gegaan. Dit waren spelers in de categorie Groen en Geel, samen in één ladder, spannend! Volgend seizoen meedoen? Aanmelden voor de Jeugdladder Manger Cats gaat via: http://clubladder.nl/mangercatsjunior. Vragen? Mail Michael.

T is weer voorbij... die mooie Clubkampioenschappen

Onze nieuwe clubkampioenen zijn Angelique van den Bouwhuijsen en Tim van der Zee. HD A: Edwin Murre met Arthur Scherpenzeel. DD A: Monique de Jonge met Ferry Witvoet en GD A: Gaby de Jongh met Boudewijn de Jongh. Klik hier voor alle uitslagen. Gefeliciteerd! De verloting van de fiets van Van Velzen Fietsen was ook een hoogtepunt van de finalezondag. Ruud Staaijen werd de gelukkige winnaar en met een ereronde over het terras heeft hij zijn nieuwe fiets ingewijd. De opbrengst van de loterij wordt gedoneerd aan Stichting Hulphond. Lees hier over de loterij en de mooie prijzen voor de finalisten. Dank jullie allemaal en tot volgend jaar!

Van Asperen Familietoernooi

Op zondagochtend 26 augustus kwamen kinderen met hun ouders naar Manger Cats voor het Familietoernooi. De weergoden waren ons heel gunstig gestemd. De jeugdleden vormden samen met hun vaders, moeders of andere familieleden een duo en hebben wedstrijdjes gespeeld van telkens 20 minuten. Afhankelijk van de kleur van de jeugdspeler (rood, oranje, groen of geel) werd er gespeeld op een mini, 3/4 of hele baan. Fijne families, leuke wedstrijden en heerlijke happen. Het was een feest om de zomervakantie op deze manier af te sluiten. Dank aan alle deelnemers voor de sportiviteit en gezelligheid, tot volgend jaar!

Jeugdweek (Jeugd Clubkampioenschappen) 

Wat een leuke en sportief geslaagde Jeugdweek! Negentig kinderen deden mee (30 oranje, 15 groen en 45 geel) aan een week lang tennisplezier. Van 2 tot 7 juli brachten kinderen alles wat ze tijdens tennislessen hebben geleerd in de praktijk. Ze speelden met andere kinderen en hadden samen fun. Hierdoor worden ze nog enthousiaster en gaan ze naast de les vaker tennissen, is onze ervaring. Er was van alles te doen: natuurlijk tennissen en gekke tennisspelletjes, maar ook pannenkoeken en friet eten, en als afsluiting de bekende bingo met een broodje knak. Applaus voor de trainers, Nicole Lolkema, Annemieke van Veenendaal en vele ouders voor de organisatie, de helpende hand en goede ideeën.

180 scholieren bij Manger Cats!

Driebergse basisscholen en zo'n 180 kinderen deden mee aan het basisscholen toernooi op woensdag 4 juni. Na een warming up kregen de kleinere kinderen verschillende clinics met allerlei leuke tennisspelletjes en oefeningen. De groepen met oudere kinderen streden om de beker. Heel veel fun en voor veel kids een zeer fijne kennismaking met tennis en onze vereniging!

Van den Berg Open Toernooi

We kijken terug op een zeer geslaagd toernooi. Heel veel dank aan alle sponsoren van dit toernooi: Van de Berg Sport 2000De Pauw, Bistro Paul, Top tot Teen, De Huiskamer, restaurant Groenland, &Koper coaching, training en advies, Bloemenshop Schouten. De fysiotherapeuten van Valkenkamp waren elke avond in het clubhuis voor tips bij blessures of voor directe hulpverlening. Paul van den Belt Quintet heeft voor ons op zaterdagmiddag opgetreden. Ook dank aan de organisatoren: Assa, Bob, Nicolette, Sabine, Saskia en met name Maurice, die elke dag in het clubhuis paraat stond, klasse! 

Van der Sluijs Stratentoernooi

Goed weer, mooie rally’s, super sfeer. Wederom een zeer geslaagd Van der Sluijs Stratentoernooi met als winnaar: Oranjehoek. Driebergse straten en buurten streden om de prachtige prijs: een weekend cabrio rijden, aangeboden door onze sponsor Van der Sluijs Auto's. Verrassing: de prijs ging - door loting - niet naar de winnaar, maar naar Akker-/Engweg. De aanmoedigingsprijs (een blikkengooi spel) is overhandingd aan de nieuwe deelnemer: Team 10. Veel dank aan onze sponsor Van der Sluijs Auto’s voor de prachtige prijs en aan LEKKER Driebergen voor de heerlijke hapjes. En natuurlijk aan Saskia en Merlijn voor de fantastische organisatie!

Plezier in tennis!

Max, Timme, Oscar, Lize, Caitlin en Christiaan van het oranje team hebben met veel plezier aan de World Tour meegedaan. Toppers!

Spreekuur fysiotherapeut in het clubhuis

Onze sponsor Fysiotherapie Valkenkamp was op drie avonden in mei in het clubhuis te vinden voor advies m.b.t. blessurepreventie en- behandeling. Doordat de medewerkers zelf ook tennissen, hebben ze veel inzicht in de meest voortkomende tennisblessures. Ze werken in de praktijk o.a. met dry needling en medical taping en kunnen goed advies geven over het al dan niet dragen van braces. Natuurlijk kunnen zij, zo nodig, ook tennisgerichte oefeningen aanbevelen. 

Openingstoernooi Senioren

Ondanks de wat sombere voorspelling hebben we op zaterdagmiddag 31 maart een goed deel van de dag in het zonnetje op de baan gestaan. Zelfs de lange broeken gingen hier en daar uit. De baan was nog een beetje zacht, maar door regelmatig te vegen hebben we toch kunnen spelen. 28 enthousiaste spelers hebben op alle 7 banen gestreden om de prachtige prijzen die er te winnen waren, dit keer allemaal in de sfeer van Pasen: scharreleieren, chocolade-eieren en vloeibare eieren in de vorm van scharreladvocaat, respectievelijk bij elkaar geslagen door Marije Holwerda, Erik Veldhuizen en Moniek Boon. Het succesvolste nieuwe lid, Marijke Struijs, werd beloond met een authentieke Manger Cats Dopperfles. De grootste pechvogel van de dag ging - bijna traditiegetrouw - naar huis met een aanmoediging een andere hobby te kiezen, dit keer in de vorm van een boekje met een cursus buikdansen. Met CD. Het was, kortom, een bijzonder geslaagde middag, die zoals altijd eindigde met een drankje en een hapje. De organisatie van het evenement in 2019 is al vastgelegd: het stokje wordt overgenomen door Erik Veldhuizen en Marjolein Kortbeek. Succes beiden! 

Proeverij tijdens het Openingstoernooi

Inspraak over onze huiswijnen op Manger Cats? Jazeker! Tijdens het Openingstoernooi hebben we een aantal flessen wijn van Sauter Wijnen (onze sponsor en huisleverancier) geproefd om nieuwe Manger Cats huiswijnen te selecteren. Vier rode wijnen, vijf witte en twee roseetjes werden blind geproefd. De uitslag was duidelijk, de voorkeur gaat naar: Ma Folie Chardonnay wit, Ma Folie rosé en Ma Folie rood! De Ma Folie wijnen zijn uiteraard ook te koop bij Sauter Wijnen in Zeist, evenals alle andere die er op tafel stonden.

Openingstoernooi voor de Jeugd

De winter voorbij, het werd tijd voor het Openingstoernooi voor Jeugd. Op 31 maart kwamen onze jonge leden met opa's, oma's, vaders en moeders gezellig een balletje slaan. De wedstrijdjes duurden 20 minuten. 

Competitie kick-off voor groen en geel kids

Op zondag 8 april spelen onze groen en geel kids hun eerste competitie wedstrijd. Goed voorbereid zijn is handig, verstandig EN leuk. Daarom hebben onze tennisleraren op vrijdag 30 maart een COMPETITIE KICK-OFF gehouden. Maar liefst 7 teams gingen alvast aan het gravel wennen en zich op de competitie voorbereiden. 

Winterclinic van Tennis Driebergen groot succes

Ook dit jaar boden de tennistrainers van Tennis Driebergen weer een fantastische clinic aan onze leden. Ruim 55 leden waren op zaterdagavond te vinden in Tenniscenter Heuvelrug, dat voor deze gelegenheid weer kosteloos ter beschikking werd gesteld. Heel erg leuk dit jaar was de bootcamp aangeboden door Matthijs van Dalen van MBM Sports. Deze work-out zullen velen de dagen erna nog gevoeld hebben. Michael en Edwin, Matthijs en Tenniscenter Heuvelrug - bedankt, het was een top avond!

Dikke pluim voor onze vrijwilligers!

Ons tennispark is door vrijwilligers weer winterklaar gemaakt. Het team van Nico en Jan-Joop is op zaterdag 25 november aan de slag gegaan. Vele handen maakten licht werk. 

Vrijwilliger van het jaar 2018: Bas Stroeken

Ruim 100 vrijwilligers zorgen er bij Manger Cats voor dat de ledenadministratie wordt gedaan, de banen altijd in topconditie verkeren, het clubhuis gezellig is, de bar wordt bemand, de website wordt onderhouden, toernooien worden georganiseerd, de competitie wordt ingedeeld, sponsoren worden geworven, Kattebelletjes worden verstuurd en ga zo nog meer even door. Jaarlijks drinken we hier een borrel op. Tijdens deze gezellige vrijwilligersborrel wordt ook de vrijwilliger van het jaar bekend gemaakt. Dit jaar is het Bas Stroeken. Jarenlang is Bas verantwoordelijk geweest voor de sponsoren en het afgelopen jaar heeft hij de laddercompetitie succesvol opgezet. Dik verdiend, van harte gefeliciteerd, Bas!

Voorjaarscompetitie 2018

Nieuw in 2018: 1) De speelsterkte 8 en 9 competitie wordt gespeeld op zondagavond vanaf 20.00. 2) De zomeravondcompetitie is op woensdagavond. 

Jeugd vanaf 11 jaar die tot de groep ‘geel’ behoort (dit wordt bepaald door de trainers) kan op zondag competitie spelen. Het betreft  ‘landelijke competitie’ waarbij er twee leeftijdsklassen zijn: 11 t/m 14 jaar en 11 t/m 17 jaar. In beide categorieën zijn er meisjesteams, jongensteams of gemengde teams. Bij de meisjes- en jongensteams speel je als team 4 singles en 2 dubbels. Bij de gemengde teams 1 meisjessingle, 1 jongenssingle, 1 gemengd dubbel, 1 meisjesdubbel en 1 jongensdubbel. Als je niet in een team wilt, maar het wel leuk vindt om een keer mee te doen, kun je je ook opgeven als reservespeler. We plaatsen je dan op de reservelijst. 

 

Manger Cats by Ruben Brandsma en Remy Staring

Zie dit superleuke filmpje over Manger Cats gemaakt door Ruben Brandsma en Remy Staring! Met mooie drone beelden.

 

Nieuwe jeugdkampioenen Groen

In de najaarscompetitie hebben we nieuwe jeugdkampioenen! Het team Groen 1: Marlou Brandsma, Boris de Geus, Finn Smithuis, Joshua Smithuis, Willem Verbiest en Storm van Dijck had het op de inhaaldag in eigen hand. Om kampioen te worden moesten ze iig vier van de zes wedstrijden winnen. Uiteindelijk wonnen ze alle zes. De zon begon toen spontaan te schijnen! Van tennisleraar Michael konden ze vol trots een symbolische beker in ontvangst nemen. 

Jeugdkampioenen Geel

Het jongensteam Geel t/m 17 jaar is kampioen! Op deze laatste competitiedag speelden Martijn Elferink, Lucas van Haandel, Jesse Brandsma en Ruben Brandsma spannende potten in Houten. De jongens wisten de benodigde 4 punten te halen en het team heeft daarmee alle competitiewedstrijden gewonnen. Met dank aan invaller David van Veenendaal!

Sauter Mixed Night 

Intussen een begrip: Sauter Mixed Night! Een gezellige avond voor alle (senior) leden, met extra gezelligheid naast de baan en aan de bar. De organisatie lag dit jaar in de handen van Nicole van der Wulp, Peter Brandsma en Eric & Geeke Feiter. Een indrukwekkend spreadsheet in vele kleuren wees alle deelnemers wanneer ze op welke baan moesten spelen. Onze nieuwe sponsor Matthijs van Dalen van MBM Sports heeft de deelnemers opgewarmd om te zorgen dat ze zonder blessures van tennis genieten. Ook binnen was het prima toeven, vooral dankzij de lekkere wijnen van onze sponsor Sauter Wijnen. Sauter Mixed Night krijgt elk jaar meer aanmeldingen en kan na vier geslaagde jaren een goede traditie genoemd worden om het buitenseizoen af te sluiten. Dank aan Nicole, Peter, Eric en Geeke voor de organisatie. 

Ladies Night 

Het leek er even op dat we niet konden tennissen op zaterdag 28 oktober. Echter baan 1 en 2 waren prima te bespelen. En daarna kwam de Pubquiz! De eerste van velen die nog komen, als het aan deze groep dames ligt. Sportief, maar met grote rivaliteit werd er onder de bezielende leiding van Saskia Redeke gestreden. En we waren het eens: binnenkort weer zo'n avond. Een oproep aan ieder die dit leest: zorg dat je erbij bent volgende keer. Je hebt iets gemist!

Driebergen Open Jeugdtennistoernooi

Tijdens de herfstvakantie hield TV Manger Cats en TV Risenborgh - voor inmiddels de 6e keer - het jaarlijkse Driebergen Open Jeugdtennistoernooi (DOJ 2017) voor juniorleden t/m 17 jaar. Net als in de voorgaande jaren werd er op de woensdag weer een super gezellig rood en oranje-event georganiseerd. 

Jeugdladder

Net zoals bij de volwassenen was er dit jaar ook een laddercompetitie voor de jeugd! In het clubhuis naast de tv hangt de ladder voor groen en geel. Wil je volgend jaar ook meedoen? Mail aan mc-jeugdladder@outlook.com (voor- en achternaam, je telefoonnummer, groen of geel en je speelsterkte enkel). Lees hier de spelregels

Clubladder is here to stay

Het moge duidelijk zijn, de ladder is een groot succes gebleken. Vijftig leden deden actief mee met lekker singelen, uitgedaagd worden, en andere leden leren kennen. Het ladderseizoen zit er voor dit jaar helaas al op en het begint weer op 2 april 2018. Als je al deelneemt hoef je niets te doen, in april staat je volgende uitdager(ster) klaar. Nieuwe leden: aanmelden kan altijd via www.clubladder.nl/mangercats. Op naar de 100 ladderaars!

Wie zijn Manger Cats clubkampioenen 2017?

Het was een week om te knallen! De hele week vol mooie wedstrijden. Op finale zaterdag gingen de halve finales los. Esther bakte voor iedereen heerlijke poffertjes van de Princenhof. Zondag spannende finales. Ook aan de inwendige mens is weer gedacht: we zaten te smullen van biologisch ijs en sushi. De finales hebben we met een glas zeer goede wijn in de handen gekeken. Op zondag hield onze wijnleverancier Sauter een wijnproeverij op ons terras. En onze clubkampioenen? Angelique van den Bouwhuijsen en Wesley Nieuwendijk! Voor alle winnaars klik hier. 

Van Asperen Familietoernooi blijft populair

Zondag 3 september waren de weergoden ons heel gunstig gestemd. Het Van Asperen Familietoernooi mocht deze keer rekenen op prachtig weer. Ruim 70 deelnemers (jeugdleden met hun vaders, moeders of andere
familieleden) hebben wedstrijdjes gespeeld van telkens 20 minuten. In alle kleuren rood, oranje, groen en geel ging het er fanatiek aan toe! Tussendoor werden we getrakteerd op lekkers van Van Asperen. Het familietoernooi blijft toch een van de leukste toernooien van Manger Cats!

Heuvelrug 55+ toernooi

Het gezellige Heuvelrug 55+ toernooi wordt jaarlijks bij een van de tennisverenigingen van de Utrechtse Heuvelrug gehouden, dit jaar vond het op 25 augustus plaats bij Manger Cats. Onder ideale tennisomstandigheden streden zes tennisclubs (Austerlitz, Larsheim, Ludenti, Marn, Manger Cats en Risenborgh) om de wisselbeker. Het onderdeel HD en de overallprijs ging, net als vorig jaar, naar Larsheim, maar de onderdelen  DD, MD en MD65 + werden respectievelijk door Maarn, Risenborgh en Manger Cats gewonnen. Drie verenigingen eindigden ex aequo. De niveaus worden blijkbaar langzamerhand wat gelijker. Op het zonovergoten terras van Manger Cats heerste een geweldige sfeer, zodat iedereen afscheid nam met: "Tot volgend jaar, revanche in Maarn!"

 

Open Toernooi

Van 26 juni t/m 2 juli heeft het Van den Berg Open Toernooi 2017 weer plaatsgevonden. Ondanks dat de weergoden ons vooraf nogal wat stuipen op het lijf hebben gejaagd, is de week - op 2 sponsmomenten na - soms zelfs zonnig, maar in ieder geval droog verlopen. En, het was een succes! Wat zeer goed ontvangen werd door de deelnemers was dat er in poultjes gespeeld werd, waardoor iedere deelnemer meerdere partijen kon spelen. De hele week hebben een aantal dames van Manger Cats gezorgd voor hapjes voor spelers en  publiek, op zaterdag heeft DJ Chris voor een muzikaal randje gezorgd en op zondag was de afsluiting met mooie finale partijen onder het genot van een door de wedstrijdleiding aangeboden schepijsjes. Al met al een super week! Voor meer leuke foto's: kijk op https://www.facebook.com/manger.cats

Het Van der Sluijs Stratentoernooi

Eind juni streden maar liefst 12 buurten in het Van der Sluijs Stratentoernooi. Elke speeldag waren er leuke wedstrijden, gezellig publiek en lekkere hapjes. Op vrijdag was er ook live muziek en een hilarische act. De fantastische organisatie lag in de handen van Lucie, Klaske, Mariska en Nynke. Een daverend applaus voor het Verwegstraat team (met leden die buiten Driebergen wonen) voor de eerste prijs! Voor deze prijs telden niet alleen de behaalde punten mee, maar vooral sportiviteit, teamgeest en communicatie. Het ‘ABCombi’ team won de poedelprijs en dat was – tot ieders verrassing de allermooiste prijs: een weekend cabrio rijden!

Nog enkele ins and outs: 

  • Het 'Het geheime wapen van Rijsenburg' team had de allerbeste outfits!
  • Twee leden wonnen een prijs voor de meeste dubbele fouten: een serveer clinic door Reinout Willems.
  • Saskia werd in het zonnetje gezet voor haar bijzondere bijdrage aan de muzikale act.
  • Dank aan de hoofdsponsor van dit toernooi Van der Sluijs Auto's en aan LEKKER voor het heerlijke buffet. 

 

Feestelijke afsluiting van de voorjaarscompetitie

Zondag 18 juni vierden competitieteams afsluiting van de voorjaarscompetitie. Met cocktails, Thais buffet en natuurlijk huldiging van de winnaars. Afgelopen voorjaar heeft Manger Cats een nieuw record gebroken: er deden maar liefst 40 teams mee aan de competitie. Felicitaties aan de winnende teams: Dames II op de zaterdag en het tweede Dames-team op de donderdag. Ellis en Johan werden bedankt voor hun inzet als competitie begeleiders afgelopen jaren en Assa en Johan kregen een warm welkom als hun opvolgers. Ook wist DJ Force (Frank Geurts) de avond sterk muzikaal te omlijsten en werd er aan het einde van de avond nog een dansje gewaagd. Al met al een zeer geslaagde avond. Alex, Bas, Jan, Maurice, Raymond en Rob, hartelijk bedankt voor de geweldige organisatie!

 

Up you go! Clubladder

Clubladder gaat erg goed met ruim 40 deelnemers en veel spannende wedstrijden! Manger Cats werkt helemaal geautomatiseerd met een handige app: jij geeft aan hoe vaak je wil spelen en de computer regelt de rest. Kijk deze video voor uitleg en schrijf je in! Of download de gratis app: 'clubladder' van SportconneXions. De eerste wedstrijd word je ingedeeld op basis van het speelniveau dat je hebt opgegeven. Je ontvangt aan het begin van de ronde een e-mail met wedstrijdgegevens, en hebt dan 2 weken om de uitslag te registreren. Je kunt rondes overslaan en wedstrijden doorschuiven naar de volgende ronde. Bekijk hier het reglement. Doe je ook mee? Nodig anderen uit om zich te registreren voor de ladder. Het kan heel makkelijk in de app via "Deel met vrienden".

Rabo Jeugdclubkampioenschappen

Ruim 100 deelnemers hebben de hele week in regen en zon (finales met 28 graden) de RABO Jeugdclubkampioenschappen gespeeld. Voor Rood kinderen was er Clinic, Rood Battle en World Tour. Oranje, Groen en Geel kinderen speelden wedstrijdjes tegen kleurgenootjes. Van dinsdag t/m vrijdag werden er voornamelijk poulewedstrijden gespeeld, in het weekend volgden de finales waar uiteindelijk de clubkampioenen uitrolden. We hebben toptennis en veel gezelligheid gezien. Applaus voor onze Jeugdkampioenen: Geel T/m 17 JE 1e prijs Wieger, 2e prijs Lars. Geel T/m 14 JE 1e prijs Quinten, 2e prijs Joost. Geel T/m 17 ME 1e prijs Laura, 2e Sophie. Groen 1e prijs Joshua, 2e prijs Finn. Oranje 1e prijs Bjarne, 2e prijs Tijn. Gefeliciteerd! En Trainers: bedankt voor de organisatie en toewijding. Ook natuurlijk dank aan alle ouders die bij de organisatie hebben geholpen, suikerspin serveerden, foto's maakten en onze jeugd kwamen aanmoedigen. Een impressie: 

 

Basisscholierentoernooi

Zo'n 140 kinderen deden mee aan het basisscholieren toernooi op woensdag 7 juni. Na een warming up kregen de kinderen uit groep 3 en 4 een clinic van de trainers. De groepen 5-8 streden in zes rondes om de beker. Wind en regen konden de pret niet drukken! Het team van Zonheuvel 2 ging met de beker van groep 5/6 naar huis. Voor groep 7/8 mocht Coolsma school de beker in ontvangst nemen.

Nieuwe-Ledenintegratiecommissie

Jan Joop Treffers en Ad de Jong, ondersteund door Laury Jongsma en Nicole Lolkema, hebben dit jaar met groot succes vorm gegeven aan het initiatief van het bestuur om zich actief te richten op de nieuwe leden van onze club. In het verleden was het zo dat je als nieuw lid grotendeels zelf je weg moest vinden en op zoek moest naar tennismaatjes. Dankzij dit initiatief worden nu de nieuwe leden middels speciale labelavonden aan elkaar voorgesteld: zo'n 30 nieuwe leden hebben actief meegedaan aan deze speciale labeluren, die naadloos overliepen in de reguliere labelavond onder leiding van Dirk Bernhagen. Per avond waren dat er gemiddeld 12-16. Er werd op een leuk niveau getennist en onze nieuwe leden zeiden zich al snel thuis te voelen bij Manger Cats. Er hebben zich ook al leuke vervolggroepjes samengesteld. Zeker als je kijkt naar de grote opkomst en het enthousiasme tijdens het afsluitende 'nieuwe-leden-toernooitje', waarbij Jan Joop en Ad met jaloersmakende hortensia's in het zonnetje werden gezet, kunnen we stellen dat deze aanpak een groot succes was. Hulde aan de organisatie die dit initiatief zo voortvarend heeft opgepakt. In het volgende seizoen zal dit in elk geval een vervolg gaan krijgen. 

Funmasters!

Op vrijdag 12 mei vond voor het eerst Funmasters plaats. Het tennispark was deze middag speciaal voor de jeugd (13-17 jaar). Wat deden ze? Funtennis met o.a. blindtennis en twintennis. En er was een DJ! Na de pauze met een drankje en bitterballen heeft de jeugd lekker vrij getennist. De KNLTB was erbij om een promotiefilmje met onze kinderen op te nemen. Manger Cats wil Funmasters samen met Risenborgh en Ludenti organiseren, in het najaar wordt het bij Risenborgh gehouden. 

 

Dames Dubbel Roulette

Al 3 jaar houden we op woensdagochtend de Dames Dubbel Roulette (DDR). Elke week speel je hierbij een dubbel partij binnen een poule met dames van gelijk niveau. Deelnemers krijgen een dubbelpartner in de poule toegewezen voor de periode van 5 weken. Heb je zin in een sportieve en gezellige tennis op woensdagochtend en wil je ook eens met andere dames spelen, geef je dan op voor de najaarsronde! Meer info en inschrijven.

Tenniskids

We hopen dat alle Tenniskids (Rood, Oranje, Groen) in het najaar ook weer aan de World Tour meedoen! De speeldata zijn: 

  • Rood en oranje: 10-17-24 sept, 1-8 okt. 
  • Groen: 17-24 sept, 1-8-15-22-29 okt.

De tennisleraren bepalen of de kids in de huidige kleur blijven spelen of naar een andere kleurgroep doorstromen. Tenniskids coördinatoren van Tenniskids zijn: Sabine (Rood), Irene (Oranje) en Dione (Groen). Meer informatie over Tenniskids. 

Tennisclinic voor schoolkinderen

Wat een heerlijke drukte op onze banen! Op vrijdag 12 mei kwamen ruim 100 leerlingen van de basisschool De Dolfijn naar Manger Cats. Vorige maand kregen ze in de gymzaal twee kennismakingslessen van Wesley en Michael. Een groot succes. Nu gingen ze ECHT tennissen! Warming-up in het bos, bal- en racketoefeningen en natuurlijk wedstrijden. Wie weet worden veel van deze kinderen lid van Manger Cats?

Openingstoernooi

Met het fantastische Openingstoernooi werd het nieuwe seizoen op zondag 2 april officieel geopend. Er werd heerlijk getennist onder de bezielende leiding van Saskia en Rob. Zonnetje er bij en na afloop een lekker biertje en balletje om het seizoen mee te starten.

 

Rabobank verlengt sponsorcontract 

Rabobank Rijn en Heuvelrug heeft het sponsorcontract met de Driebergse tennisvereniging Manger Cats met 3 jaar verlengd. Monique de Jonge, voorzitter Manger Cats: "We zijn blij met de continuïteit van de steun die we van Rabobank krijgen. Hiermee kunnen wij de vele activiteiten die de club organiseert blijven doen, zoals de Rabo Tennis Kidsweek. Een hele week vol tennisactiviteiten voor ál onze jeugdleden. Manger Cats is voor een belangrijk deel afhankelijk van sponsoring. Onze leden zijn zich daar bewust van en hebben oprechte waardering voor onze sponsors". Wilfred Smit, directeur Particulieren bij Rabobank: "Als Rabobank zijn we betrokken bij het lokale verenigingsleven. D.m.v. de Rabo Clubkas Campagne, maar ook door sponsoring. Hierbij gaat het om een intensieve samenwerking met een sterke, integere organisatie. Manger Cats is zo’n organisatie: een actieve vereniging, met een sterk familiekarakter en met enthousiaste, actieve leden. Zij vertegenwoordigen waarden die passen bij de Rabobank. Zo’n club willen we graag ondersteunen".

Voorjaarscompetitie: Manger Cats speelt compact 

Een kleine twee jaar geleden maakte de KNLTB een start met de Competitie Nieuwe Stijl. Het doel: een toekomstbestendige competitie die past bij de wensen van de tennisleden in de huidige tijd. Naast een aantal nieuwe competitievormen kan een club daarbij de keus maken om haar thuiswedstrijden ‘compact’ te spelen. Het bestuur van Manger Cats heeft ervoor gekozen om alle teams tijdens de voorjaarscompetitie compact te laten spelen. Compact spelen zorgt voor een compactere, betere planbare competitiedag die tot stand komt door twee aanpassingen in de telling: 1) bij deuce wordt een beslissend punt gespeeld (waarbij de ontvanger beslist of vanaf links of rechts geserveerd wordt) en 2) bij een stand van 1-1 in sets volgt geen volledige derde set maar een ‘supertiebreak’ t/m 10 (winst met minimaal 2 punten verschil). Meer info over Compact Spelen. Meer over Voorjaarscompetitie

Eerste spelers dit seizoen

De eerste spelers van het nieuwe seizoen, kort nadat het park op zaterdag 25 maart speelklaar is gemaakt, waren de broers Stan en Bjarne Uri. Vanaf 25 maart mogen we weer tennissen bij Manger Cats!

Het park ontwaakt uit de winterslaap

De onderhoudsploeg heeft op zaterdag 25 maart het park voor het nieuwe seizoen klaargemaakt. De sponsordoeken en de netten zijn ophangen, de groene banken zijn geschilderd en teruggeplaatst, het terrasmeubilair staat weer op het terrasje en het terrein is schoon. Dank, vrijwilligers! 

'Laat je niet uit het veld slaan' workshop

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op donderdag 23 maart gaf ons lid Yvette van Dok een inspirerende workshop 'Laat je niet uit het veld slaan'. Yvette weet als geen ander hoe het is om in een wedstrijd tegen jezelf te spelen. Dat was voor haar aanleiding voor het volgen van diverse 'mindset' trainingen en het lezen over de mentale aspecten van tennis. Zij heeft haar mentale geheime wapens met ons gedeeld:
1. AARDIGE OGEN
Maak je steeds fouten? Gaat het slecht? Wees toch lief voor jezelf. 
2. PLAN
Maak een wedstrijdplan en houd je eraan. Schrijf het desnoods op je bidon of vraag je maatje om je eraan te herinneren. 
3. GOEDE FOUTEN
Fout gemaakt? Leer ervan, pas je spel aan, volgende keer lukt het wel!
4. CO2
Adem diep en langzaam. Pomp zuurstof in je lijf.
Meer over 'mindset' en mentale aspecten van tennis vind je ook in de boeken, bijvoorbeeld: Rafael Nadal: ‘Rafa - mijn verhaal’, Brad Gilbert: ‘Lelijk winnen’ (mentale strijd in tennis), Jackie Reardon: ‘Mindset’ (een mentale gids om optimaal te presteren), W. Timothy Gallwey: ‘The Inner Game of Tennis’ (The Ultimate Guide to the Mental Side of Peak Performance). Succes!

Bijna het begin van het seizoen

Kent u dat ongrijpbaar onrustige, ‘bijna begin van het tennisseizoengevoel’? 

Gedicht en voice-over: Ruud Staijen. Foto's en video: Monika Knottnerus

Welkom nieuwe leden!

De nieuwe leden commissie heeft een aantal acties en activiteiten bedacht om nieuwe leden nog meer welkom te laten voelen bij Manger Cats. Tennis is een prachtsport maar je hebt altijd tegen- of medestanders nodig, liefst van hetzelfde niveau. Wij willen graag helpen om nieuwe leden snel thuis te laten voelen op de club. Alle nieuwe leden ontvangen een e-mail met daarin de plannen voor het nieuwe tennisseizoen.

Voorjaarscompetitie - indeling bekend

De indeling van de Voorjaarscompetitie is bekend. Vanaf april gaan de teams de baan op en strijden om het kampioenschap. Benieuwd tegen wie je moet spelen? Bekijk via de site van de KNLTB bij  'teamkalender' wanneer en waar je speelt. Alvast veel plezier met de competitie!

WinterClinic

Bijna 40 enthousiaste tennissers deden op 4 februari mee aan de jaarlijkse WinterClinic georganiseerd door Tennis Driebergen in Tennis & Business Center Heuvelrug. Vier tennisleraren: Michael, Edwin, Koen en Robin bedachten en begeleidden leuke oefeningen en spelletjes. Ook dit jaar deden we mee aan de loterij, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit jaar hebben Edwin en Michael gekozen voor een sport/educatie-project in de favela's in Rio de Janeiro. Een Nederlandse stichting TOOYH (Tennis out of Your Heart) heeft jaren geleden daar een tennisprogramma opgezet, uitgebreid met educatie en andere sporten voor de kinderen uit de favela's.

Winteractiviteiten voor de Jeugd

Deze winter heeft Tennis Driebergen weer een Interne World Tour voor de Rood-kinderen georganiseerd. Leuke middag met wedstrijdjes en spelletjes. Voor Oranje en Groen waren er onderlinge wedstrijden. Ook gingen we in februari weer naar het ABN-AMRO toernooi. Naast de wedstrijden was er een leuk uitgebreid jeugdprogramma. 

Eerste herenteam genomineerd voor Sportprijs! 

De successen van ons eerste herenteam op de zondag is ook de sportkenners van de gemeente niet ontgaan. Het team werd genomineerd voor sportploeg van het jaar! Waarom is het eerste herenteam genomineerd? Zij zijn voor de 2e keer in de afgelopen drie jaar kampioen geworden in de landelijke voorjaarscompetitie. Volgend jaar mag het team uitkomen in de 2e klasse en is daarmee nog slechts 2 klassen verwijderd van het hoogste niveau in Nederland. Het team bestaat uit tennissers in de leeftijd van 17 tot 21 jaar, opgeleid bij Manger Cats of een nabije andere tennisvereniging: Koen van der Horst, Tim van der Zee, Wesley Nieuwendijk, Robin van Beijnhem, Bart Gijsbertsen en Tijmen de Rijcke. Hun speelsterkte is 3 - 4, waarmee ze allen tot de regionale top behoren. Naast het feit dat ze heel erg goed kunnen tennissen, zit de kracht van het team hem in de hechte teamgeest: degenen die vanwege hun studie verhuisd zijn, komen bijna elk weekend over om in Driebergen met het team te trainen. 

Dank aan onze sponsoren!

Het tennisseizoen zit er op. Met veel plezier en trots kijken we terug op de mooie en goed bezochte evenementen, toernooien, competities, labelen, lessen en uiteraard de vrije tennisuurtjes. Dit alles konden wij mede dankzij de bijdrage van onze sponsoren realiseren. Heel veel dank!

Dikke pluim voor onze vrijwilligers!

Eind november is ons tennispark weer winterklaar gemaakt. Het team van Nico en Jan-Joop heeft buiten heel veel werk verricht. Van banen 5, 6 en 7 zijn de netten opgeruimd, terras is leeggemaakt, goten schoongemaakt en sponsordoeken opgerold. En het team van Barbara heeft het clubhuis schoon geboend. Namens alle leden: DANK!

Sponsorborrel bij Brocante groot succes

De sponsoren van Manger Cats werden op dinsdag 15 november heerlijk verwend met een mooi 5-gangen diner bij sponsor Brocante, aangevuld met prachtige wijnen van Sauter. Tijdens het culinair genieten werd er uitgebreid gepraat over ondernemen, tennis en nog veel meer. Wij zijn de sponsoren heel dankbaar voor hun bijdragen. Speciale dank gaat uit naar Mark Servaes van Brocante voor zijn gastvrijheid.

Vrijwilliger van het Jaar

Ieder jaar worden onze vrijwilligers tijdens de vrijwilligersborrel in het zonnetje gezet en tevens ingezet om het clubhuis leeg te eten (en drinken) voor de winterslaap van het clubhuis. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook de vrijwilliger van het jaar gehuldigd. Dit jaar gaat de trofee naar Monika Knottnerus. Monika is al jarenlang de drijvende kracht achter alle digitale communicatie van Manger Cats. Of het gaat om de website, Social Media of het voeren van een digitale campagne, Monika draait er haar hand niet voor om. Mede door haar creativiteit, energie en tijd wist Manger Cats onlangs de originaliteitsprijs voor de Rabo Clubkascampagne naar zich toe te trekken. Monika, heel erg bedankt, je inbreng wordt enorm gewaardeerd!

Veranderingen in de competitie

In 2017 organiseert de KNLTB, in aanvulling op de bestaande competities, drie nieuwe competitievormen. Of elke vorm ook op Manger Cats gespeeld gaat worden, hangt van de behoefte van de leden af én of we plek hebben. Klik hier voor mee informatie over de verschillende vormen en laat van je horen. Heb je een voorkeur? Stuur een mailtje naar competitie@mangercats.nl

Het állerleukste toernooi!

Ondanks de kou een mooie opkomst bij het Van Asperen Familietoernooi. Vaders, moeders, oma's, opa's, broers en zussen kwamen om mee te tennissen. 'Dit is het leukste toernooi van het jaar!', aldus veel kinderen. Bakkerij van Asperen verzorgde heerlijke hapjes. 

Sauter Mixed Night

Op de koudste avond in november vond een van de laatste seniorenevenementen van dit seizoen plaats. Barbara en Rene Sirre hadden de avond prima voor elkaar: een indrukwekkend spreadsheet in vele kleuren wees alle deelnemers wanneer ze op welke baan moesten spelen. Er was zo veel belangstelling, dat er per ronde een paar koppels langs de kant mochten zitten. Dat was geen straf, zolang je maar binnen bleef, want buiten glinsterde het gravel van de ijskristallen. Menigeen liep dan ook met zijn thermische ondergoed onder zijn tenniskleding. Binnen was het prima toeven, vooral dankzij de wijnproeverij van onze sponsor Sauter Wijnen en de lekkere hapjes die de organisatie uitdeelde. Dit mixed toernooi krijgt elk jaar meer aanmeldingen en het kan na drie geslaagde jaren inmiddels een goede traditie genoemd worden om het buitenseizoen af te sluiten. Dank aan Barbara en Rene voor de organisatie. En natuurlijk aan Sauter voor de fantastische wijnen. 

 

Fijn - Pijn - Medicijn

Op 10 november hielden we in het clubhuis een 'Fijn – Pijn – Medicijn' sessie. Van de leden wilde het bestuur graag horen: 1. Wat gaat goed @ Manger Cats? -> FIJN; 2. Wat gaat minder goed? -> PIJN; 3. Hoe kunnen we het verbeteren? -> MEDICIJN. Leden kwamen met goede ideeën. Het bestuur stelt feedback altijd zeer op prijs en wil zo dicht mogelijk bij de reële wensen van de leden blijven. 

Recordaantal deelnemers Jeugdtoernooi

In de herfstvakantie vond het 5e Driebergen Open Jeugdtoernooi plaats bij TV Risenborgh en Manger Cats. Hoewel de ledenaantallen doen vermoeden dat het jeugdtennis in een crisis zou zitten, had dit toernooi juist een recordaantal deelnemers. Wat is er aan de hand? Jurgen zocht het uit en schreef erover in de Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant

€2212,12 voor Manger Cats

Dankzij de 85 stemmen van de Rabobank leden hebben we €1212,12 in de Rabobank Clubkas Campagne gekregen. Hartelijk dank voor alle stemmen! Van de 137 deelnemende verenigingen heeft Manger Cats de 19e plaatst bereikt. Slechts 18 clubs kregen meer stemmen. Ook heeft Manger Cats de Originaliteitsprijs voor de clubkas campagne gewonnen. Rabobank heeft haar grote waardering voor onze campagne uitgesproken. "De opvallende campagnes van Manger Cats en Drumfanfare waren niet te missen", aldus Rabobank Actueel. Applaus voor alle leden, die zo ontzettend enthousiast mee hebben gedaan: Sam, Jalle, Ania, Floor, Hanna, Nico, Juliette, Monique, Michael, competitie- en DDR dames. En aan onze dichter Ruud en voice-over Florentien. Klik hier voor grappige filmpjes en leuke berichtjes over deze Campagne. 

LEKKER Ladies Night

De laatste Ladies Night van dit seizoen (voor dames die graag tennissen én genieten van de bijzondere hapjes van LEKKER) vond plaats op donderdag 27 oktober. Esther Vogelenzang werd onze Lady of the Night. Zij heeft vol verve de hele avond gesingeld.

Winterlessen

Voor de SENIORLEDEN biedt Tennis Driebergen 's winters twee mogelijkheden: 5 buitenlessen of 16 indoor trainingen. De JEUGDLEDEN kunnen kiezen voor een serie van 11 lessen in Hoenderdaal. Deze serie start per 7 december. 

Najaarscompetitie

De Najaarscompetitie groeit gestaag: dit jaar hebben zich maar liefst 13.880 ploegen bij de KNLTB ingeschreven, een stijging van ruim 12% ten opzichte van vorig jaar. De indeling van de Najaarscompetitie 2016 kun je bekijken via MijnKNLTB.nl en op www.knltb.nl/uitslagenenstanden. 

Jongste Jeugd Competitie

Dit najaar hadden we 1 Rood team, 3 Oranje teams en 3 Groene teams. Meer weten over het tennissen in wedstrijdverband? Vraag gerust de tennisleraar of kijk op: www.tenniskids.nl

LEKKER Ladies Night met U-complete

Donderdag 22 september hielden we weer een supergezellige LEKKER Ladies Night. Als vanouds met een gezellige pot tennis, goede gesprekken en genieten van de lekkere hapjes van LEKKER. Deze avond hadden we ook een speciale gast: Usna van Andel van U-complete. Usna gaf een korte lezing over de juiste keuzes van voeding voor een nog betere tennisprestatie. 

Labelen

Labelen op woensdagochtend en -avond werd dit seizoen goed bezocht. Door leden van elk tennisniveau. Het doel: lekker samen in een gemêleerd gezelschap te spelen is bereikt. En na afloop dronken we altijd gezellig koffie/borrel in het clubhuis. 

Dames Dubbel Roulette

 Ook dit seizoen was Dames Dubbel Roulette een succes. Elke week op woensdagochtend speelden dames in A poule (speelsterkte ≤6) en B poule (speelsterkte 7/8) een dubbel partij met dames van gelijk niveau. Na het spelen dronken we gezellig samen koffie/thee. Doe je volgend jaar mee? 

Clubkampioenschappen

Een week vol spannende wedstrijden. Gefeliciteerd, clubkampioenen! Alle winnaars vind je hier. Dank aan bakkerij Van Asperen voor de heerlijke taarten, aan Princenhof voor de poffertjes en aan Boekhandel Jacques Baas voor de prijzen!

Laat de zon maar schijnen!

Op het platte dak van ons clubhuis zijn in 2016 zonnepanelen geplaatst. Hiermee zal Manger Cats bijna 10.000 kWh per jaar zelf opwekken, wat ruim de helft van ons jaarlijks verbruik (vooral de baanverlichting) is. Een deel van deze investering krijgen we terug via een subsidie en de terugverdientijd zal 7 tot 8 jaar zijn. Daarna profiteren we nog een tiental jaren van gratis zonne energie. Dank aan Heuvelrug Energie voor de coördinatie van dit project.

G-Sportdag

FC Driebergen was zondag 28 augustus gereserveerd voor de eerste G-sportdag in de Utrechtse Heuvelrug. Ruim 20 deelnemers met een (visuele, verstandelijke of lichamelijke) beperking maakten kennis met hockey, korfbal, voetbal, tennis, wandelen en hardlopen. Michael zette, samen met Etienne van Tennisschool BECICO,  een mini tennisbaan uit waar zowaar lange rally's werden gespeeld. Michael werd verrast door de vaardigheden van de enthousiaste deelnemers. Ze konden drie sporten uitproberen, maar sommigen meldden zich maar liefst twee maal bij Etienne en Michael!

Heuvelrugtennistoernooi voor 55+

Vrijdag 26 augustus werd in Austerlitz het jaarlijkse senioren Heuvelrugtennistoernooi gehouden. Het is een sportief, gezellig, ontspannen, maar zeker ook serieus en pittig toernooi, bestemd voor leden van zes tennisverenigingen uit de omtrek, in de leeftijdsgroep 55+. Dit jaar is Larsheim de overtuigende winnaar geworden. Manger Cats en Ludenti eindigden ex aequo als 2e. Alleen de GD 65 + werd door Manger Catsers gewonnen.

Tennis3Daagse

De jaarlijkse Tennis3Daagse, georganiseerd door onze trainers Edwin, Michael en Robin van Tennis3bergen, was zoals altijd een leuk en leerzaam evenement vol tennis, spannende activiteiten en heel veel plezier!

Van den Berg Manger Cats Open

Open Toernooi, een gezellig en sportief toernooi met allerlei leuke activiteiten, werd eind juni bij Manger Cats gehouden. De senioren deden ook mee in het Het Senior 50+ Manger Cats Open. Ondanks veel regen hebben 220 deelnemers fijne wedstrijden gespeeld. Op www.toernooi.nl vind je alle uitslagen. 

Basisscholen bij Manger Cats

Op woensdagmiddag 29 juni waren zo'n 100 leerlingen van vijf basisscholen in Driebergen (De Kring, Uilenburcht, Zonheuvel, Coolsma en Dolfijn) te gast bij Manger Cats. Ze deden mee aan het scholentennistoernooi. 

Sommige leerlingen tennisten voor het eerst, anderen hadden al wat meer ervaring. Deze middag tennisten kinderen van de groepen 5 tot en met 8. De 60 kinderen van groepen 3 en 4 hadden twee weken eerder op de binnenbanen van Doorn een tennisclinic gekregen van de trainers van Manger Cats.

Na een swingende warming-up op muziek, kon er getennist worden. Het bleef tot het eind reuze spannend en de overwinning was nipt: bij de groepen 5 en 6 won De Kring de beker en bij de groepen 7 en 8 ging Coolsma met de beker naar huis. Het was een heerlijk sportieve en zonnige middag en kinderen bleven na afloop nog lang door tennissen.

Van der Sluijs Stratentoernooi

Een week vol spannende wedstrijden tussen 12 Driebergse buurten met ca. 100 deelnemers. De sfeer was geweldig en de proeverij van Sauter Wijnen zeer geslaagd. 

De hoofdprijs (een weekend lang cabrio rijden) aangeboden door sponsor Van der Sluijs Auto's, ging naar Oranjehoek (81 games). De Lindelaan nam met 79 games een prima 2e plaats in. Lindelaan deed trouwens voor het eerst mee, evenals de Bosstraat, Oosterkwartier en de Verwegstraat (grotendeels buiten Driebergen wonenden).

 

Sherrytea toernooi

Het Sherrytea (spreek uit: 'charity') Toernooi - een uniek en gezellig evenement voor 25+ dames, werd in juni op vijf tennisverenigingen in onze omgeving gehouden. Het was een enerverende week, waarin 160 dames  in 7 dagen 115 wedstrijden hebben gespeeld. Dit jaar is een bedrag van 8.150 euro verzameld voor kinderen met een spierziekte. Tijdens het toernooi werden iedere dag allerlei activiteiten georganiseerd die het toernooi opleuken én geld opbrengen.

TennisKidsWeek en JeugdClubKampioenschappen

Voor de 5e maal heeft Tennis Driebergen de succesvolle TennisKidsWeek en de JeugdClubKampioenschappen georganiseerd. Het weer gooide soms roet in het eten, maar de meeste activiteiten waren een groot succes, zoals bijvoorbeeld Survival bij Hang-on. Eens iets anders dan tennis: samen klimmen en klauteren over hindernissen bij camping het Grote Bos. De TennisKidsWeek is afgesloten met finales JeugdClubKampioenschappen, Zeskamp met pannenkoeken, prijsuitreiking en een gezellige Manger Cats Bingo. Prachtig weer en enthousiaste spelers, wederom een succes!

Kampioenen!

Twee weekenden, op alle middagen én vroege avonden (11-19 juni) hebben onze jongeren (Geel en dit jaar voor het eerst ook Groen) JeugdClubKampioenschappen gespeeld. We zagen spannende wedstrijden, spectaculaire slagen, euforie, hoop, maar ook tranen en blessures. Alle deelnemers: jullie waren geweldig, chapeau! In de hoogste categorie van Geel zijn Laura en Wieger de nieuwe clubkampioenen. Zij mogen een jaar lang de wisselbeker met de grote oren op hun kamer zetten. Voor de andere kampioenen en finalisten, zie www.toernooi.nl

Afsluiting Voorjaarscompetitie

We hebben veel winnaars in de Voorjaarscompetitie! Gefeliciteerd het team van Marije, het team van Corry,  het team van Babs, van Jan en van Emiel! Ook onze beide topteams zijn kampioen geworden. 

Ondanks wolkbreuken ging op zondag 12 juni het dak eraf bij Manger Cats. De voorjaarscompetitie is feestelijk afgesloten. 

 

Prikbord

Kattebelletjes gemist? Kijk hier.
 
Jaarkalender 2019
 
We hebben plek voor nieuwe leden!

Heb je interesse, vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Manger Cats je kan bieden? Stuur een mail naar Bas Stroeken: voorzitter@mangercats.nlOf schrijf je direct in: aanmeldingsformulier

Parkeren

Parkeren kan van vrijdagavond 19.00 tot zondagnacht 00.00 uur op de parkeerplaats van de Bosrand. Deze parkeerplaats is rechts naast Manger Cats aan de Arnhemse Bovenweg gelegen. S.v.p. niet parkeren voor de huizen van de Manger Catslaan. Bedankt.