Wanneer

voorjaar en najaar
Hoe Laat start van de competitie verschilt per competitiesoort
Voor wie alle junioren
Inschrijving  
Kosten verschilt per competitiesoort
Contactpersoon

voor geel: Annemieke van Veenendaal:
competitie@mangercats.nl / 06-38617934
voor groen Dione van Uden (d_van_uden@hotmail.com)

 

De KNLTB organiseert ieder voorjaar verschillende competities voor de jeugd. Deze competitie is er voor iedereen, zowel de hele goede tennissers als ook de jeugd die gewoon enthousiast is. Door competitie te spelen, doe je ervaring op met wedstrijdtennis en verbeter je ook je prestaties. Ook is het leuk om met een team je sport uit te oefenen. Manger Cats wil elk jaar daarom zoveel mogelijk jeugd laten meedoen als toegestaan is door de KNLTB.

Er zijn in het voorjaar verschillende competitiesoorten op verschillende dagen:

De zondag jeugdcompetitie groen:

Er wordt gespeeld volgens de Tenniskidsmethode. De competitie is bedoeld voor jongens en meisjes in de leeftijdsgroep 10 t/m 12 jaar. Er wordt gespeeld op een hele baan, met ballen (groen) die iets zachter en lichter zijn dan een normale tennisbal.

Wat houdt het in:

* Je speelt in een team bestaande uit 4 tot 6 spelers;

* Er is geen onderscheid tussen gemengde-, jongens- en meisjesteams;

* Er worden 6 partijen gespeeld: 4 enkels + 2 dubbels; er wordt gespeeld om twee gewonnen ‘korte’ sets (tot en met 4 games en 2 games verschil).

 

De zondag juniorencompetitie geel:

Er zijn 2 soorten "gele' jeugdcompetitie:  jeugd t/m 14 en jeugd t/m 17. Het betreft een landelijke competitie.

De indeling van de landelijke competitie op zondag  is in klassen naar de speelsterkte van de opgestelde spelers in een team. Er zijn jongens teams, meisjes teams en gemengde teams.

Wat houdt het in:

* Je speelt in een team bestaande uit 4 tot 8 spelers;

* Er worden 6 partijen gespeeld: 4 enkels + 2 dubbels. (bij gemengde teams 5 partijen)

De inschrijving kan alleen geschieden via de website van Manger Cats (via competitie en inschrijven). De mogelijkheden zijn terug te vinden in het rolmenu. 

 

Inschrijving

Inschrijving als team uitsluitend via de captain die het gehele team in één keer opgeeft! (captain aanvinken, waarna speler 2, 3 en enz. kan worden opgegeven). Je kunt je ook individueel opgeven. Wij behouden ons het recht voor om deze spelers in bestaande teams in te laten stromen, uiteraard na goed overleg. Het lijkt ons verstandig om van ongeveer 6 spelers/speelsters per team uit te gaan.

Inschrijven voor de jeugdcompetitie via de website (als team of individueel) en daarbij is het fijn als je ook een mailtje naar Annemieke Van Veenendaal stuurt(ancollet@hotmail.com).

 

Spelregels

De spelregels zijn met ingang van deze voorjaarscompetitie gewijzigd: landelijk is afgestapt van het concept super compact spelen. Voor enkels geldt: 3 sets, geen winnend punt bij deuce. Voor alle dubbels geldt: een super tie break (tot de 10) als 3e set en geen winnend punt meer bij deuce.

 

Competitietraining

Ter voorbereiding op de competitie wordt er door onze trainers de mogelijkheid gegeven om te trainen, als volledig team, met een paar teamleden, of individueel. Voor deze mogelijkheid graag contact opnemen met Edwin (edwin@smashingeffect.nl) of Michael (michael@healthylifesoest.nl).

 

Indeling

De trainers en de technische commissie verzorgen de indeling van de Manger Cats teams. Door de KNLTB zijn er regels gemaakt dat je als vereniging een maximum aantal teams mag inschrijven naar het aantal beschikbare tennisbanen. Het is daarom mogelijk dat niet voor iedereen op de gewenste competitiedag plaats is. Indeling zal plaatsvinden op basis van speelsterkte, leeftijd, inzet en beschikbaarheid.

 

Beschikbaarheid voor de competitie

Wij gaan er vanuit dat opgave voor competitie in beginsel betekent aanwezigheid op alle competitiedagen inclusief inhaaldagen.

Prikbord

Kattebelletjes gemist? Kijk hier.
 
We hebben plek voor nieuwe leden!

Heb je interesse, vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Manger Cats je kan bieden? Stuur een mail naar pr@mangercats.nl. Of schrijf je direct in: aanmeldingsformulier

Parkeren

Parkeren kan van vrijdagavond 19.00 tot zondagnacht 00.00 uur op de parkeerplaats van de Bosrand. Deze parkeerplaats is rechts naast Manger Cats aan de Arnhemse Bovenweg gelegen. S.v.p. niet parkeren voor de huizen van de Manger Catslaan. Bedankt. 

Jaarkalender 2018 (overzicht van alle activiteiten)