Bardiensten

Als senior lid van Manger Cats wordt je gevraagd om 2 bardiensten per jaar te doen en je steentje bij te dragen aan onze vereniging. Je krijgt aan het begin van het seizoen een uitnodiging toegestuurd voor de inschrijving van de bardiensten via je email adres dat bekend is bij de KNLTB en de ledenadministratie. Inschrijven doe je dus zelf via de KNLTB.CLUB op een datum die jou goed uitkomt in je agenda. Als je niet inschrijft dan krijg je half maart (of later in het jaar) 2 bardiensten van de barcommissie toebedeeld. Deze komen direct via een geautomatiseerde email in je mailbox terecht.  Met bardiensten help je je club zodat we allemaal samen van het clubhuis kunnen genieten en een drankje en hapje kunnen gebruiken! Manger Cats heeft meer dan 100 vrijwilligers dus ook aan de vrijwilligers wordt gevraagd de bardiensten te vervullen (uitzonderingen daar gelaten).

 

Instructies downloaden KNLTB ClubApp en inschrijven bardiensten

Klik hier voor de instructies.

 

Alternatieven voor de bardiensten

Je kunt je aanmelden voor alternatieve taken en daarmee word je vrijgesteld van 1 of 2 bardiensten. Het is wel belangrijk dat we dit op tijd weten en er zijn een beperkt aantal plekken, dus vol is vol. Meld je dus snel aan. Het voordeel van alternatieve bardiensten is dat je vrijwilligerstaken doet die misschien beter bij je passen en die je leuker vindt. Welke alternatieven zijn er?

  1. Schoonmaak
  2. Parkbeheer
  3. Groen en onderhoud
  4. Technische Dienst
  5. Park speelklaar en winterklaar maken

 

1) Schoonmaak

Een  aantal keren per jaar wordt het clubhuis schoongemaakt en gepoetst. De inschrijving hiervoor loopt via het bardienstplanner dus de planning gaat hetzelfde als een gewone bardienst. 1 x schoonmaken staat gelijk aan 1 x bardienst. Per keer worden er ongeveer 4 vrijwilligers ingezet en vol is vol. Het schoonmaken bestaat uit o.a. ramen zemen, keuken opfrissen, deuren afnemen, witte barmeubel schoonmaken, tafels en stoelen extra beurt geven, terras vegen, en nog veel meer. De coördinator schoonmaak is Barbara Dekhuijzen en zij zorgt dat de werkspullen er zijn en dat je weet wat er gedaan mag worden.

 

3)  Parkbeheer

Het team Parkbeheer zorgt voor een fris en opgeruimd tennispark en optimale speelbanen gedurende het seizoen. Elk teamlid wordt ingeroosterd - bij voorkeur samen met een ander, dus als duobaan - om gedurende enkele weken in het seizoen zorg te dragen voor beheer van het tennispark en de banen. Het gaat er dan niet om dat de nodige werkzaamheden per se door de beheerder-van-dienst zelf uitgevoerd worden maar dat hij/zij monitort en actie onderneemt wanneer dat nodig is. Dat kan gaan om opruimwerkzaamheden voorafgaand of na evenementen, afsluiten van de tennisbanen bij vorst, zorgen dat er bijtijds en voldoende gesproeid wordt bij droog weer, in het najaar de banen vrij houden van bladafval, takjes e.d.

Als teamlid Parkbeheer heb je dus 3 weken 'dienst' om daadwerkelijk toezicht te houden en kun je daarnaast af en toe door collega teamleden gevraagd worden om te helpen bij situaties (storm, wateroverlast, droogte, assistentie rondom evenementen ...).

Coördinator voor het team Parkbeheer is Rob van Hengel; aanmelden kan via r.vhengel@kpnmail.nl.  Als teamlid van Parkbeheer wordt je vrijgesteld van bardiensten.

 

4) Groen en Onderhoud

Een ruim begrip voor het op orde houden van alles rondom het clubhuis. Norbert Piët en Jan-joop Treffers zijn de kartrekkers in deze groep van vrijwilligers. Klussen die er op hun pad komen zijn o.a.: Het opruimen van zwerfvuil op en rond de banen, het verzorgen van de plantenbakken, onkruid wieden rondom de banen, het vegen van het terras, drainagegaten open houden, schilderwerk meubilair (binnen en buiten), etc.
Wat is de werkwijze binnen deze groep? Jan-joop overlegt met betrokkenen wat de inbreng wordt van een ieder. Op basis daarvan worden de taken verdeeld. We gaan ervan uit dat je 6 tot 8 uur beschikbaar bent ter vervanging van 2 bardiensten. Aanmelden kan via barzaken@mangercats.nl

 

5) Technische dienst

Het clubhuis is in goede staat maar toch zijn er regelmatig kleine reparaties te verrichten. Norbert Piët is aanspreekpunt en coördinator voor technische zaken. Hij doet ook veel zelf, maar kan jouw hulp goed gebruiken. Waar moet je aan denken: het repareren van het hek of een klok, het smeren van sloten, het  vervangen van een kraan, het tussentijds vastzetten van de tennisnetten of winddoeken, etc. We gaan ervan uit dat je 6 tot 8 uur beschikbaar bent ter vervanging van 2 bardiensten. Aanmelden kan via barzaken@mangercats.nl

 

6) Park speelklaar en winterklaar maken

Voordat het seizoen begint zijn er nog wat extra handen nodig om het park weer speelklaar te maken. Denk hierbij aan het ophangen van de netten en het op zijn plek zetten van het buitenmeubilair en nog veel meer. Bij het winterklaar maken moet alles juist weer opgeborgen worden. Het speelklaar maken gebeurt bij de start van het seizoen en winterklaar maken aan het einde. De inschrijving hiervoor loopt via het bardienstplanner dus de planning gaat hetzelfde als een gewone bardienst. Er zijn meerdere plaatsen beschikbaar.

 

Prikbord

Kattebelletjes gemist? Kijk hier.
 
Jaarkalender 2019
 
We hebben plek voor nieuwe leden!

Heb je interesse, vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Manger Cats je kan bieden? Stuur een mail naar Bas Stroeken: voorzitter@mangercats.nlOf schrijf je direct in: aanmeldingsformulier

Parkeren

Parkeren kan van vrijdagavond 19.00 tot zondagnacht 00.00 uur op de parkeerplaats van de Bosrand. Deze parkeerplaats is rechts naast Manger Cats aan de Arnhemse Bovenweg gelegen. S.v.p. niet parkeren voor de huizen van de Manger Catslaan. Bedankt.